Skip to content

Albanian

A forum for those speaking Albanian
18 Topics 60 Posts
 • A jeni te interesuar per Si-Te (How To) ?

  Pinned
  13
  0 Votes
  13 Posts
  11k Views
  M

  [quote author="flakerimi" date="1293476449"]E pata nise une ni kohe Adobe User Group, po s'eci. Keshtu mos prit edhe ti me u bo komunitet i madh. Anyway ta shof si ka me ece editori. Une do jem ketu.[/quote]

  Kom pervoja t'ngjashme edhe ma heret, po si do qoft po mundohna me pru permbajtjen sa ma shum ne Shqip, po e di qe shum rrall dikush lexon :)

 • Rules of the forum / Rregullat e forumit

  Pinned
  1
  0 Votes
  1 Posts
  4k Views
  No one has replied
 • 0 Votes
  6 Posts
  6k Views
  M

  Alket,

  Faleminderit per urimet. Nese je i gatshem me mesu atehere mundesh me fillu nga keto dy dokumentet:

  Fillimi i programimit në Qt: http://developer.qt.nokia.com/wiki/GettingStartedWithQt_Albanian
  Fillo programimin në QML: http://developer.qt.nokia.com/wiki/GettingStartedQML_Albanian

  Perndryshe perkrahjen tone e ke :)

  P.S. Nje korrigjim, nuk eshte QT por Qt sepse QT eshte QuickTime i apple :D

 • This topic is deleted!

  Unsolved
  1
  0 Votes
  1 Posts
  9 Views
  No one has replied
 • Vende pune per Qt/C++/Linux

  Unsolved
  1
  0 Votes
  1 Posts
  469 Views
  No one has replied
 • A ka inciative per Libre Qt?

  2
  0 Votes
  2 Posts
  4k Views
  D

  Pergjigje pas 5 vjetesh, Qt eshte ne top form haha :D

 • 0 Votes
  1 Posts
  1k Views
  No one has replied
 • 0 Votes
  1 Posts
  2k Views
  No one has replied
 • Shfaqja e ui ne telefonat android

  2
  0 Votes
  2 Posts
  2k Views
  K

  Duhet ti përdorësh ndonjë Layout, p.sh. Vertical Layout, etj. pastaj Qt automatikisht e rregullon madhësinë dhe pozitën e Widgetave.
  Mos përcakto madhësi me numër pikselash.

 • Aplikacione Shqip

  3
  0 Votes
  3 Posts
  7k Views
  M

  Edhe pse dy vite kanë kaluar, mund ta shkarkosh doo për Windows Desktop i cili është i shkruar në Qt/C++ edhe i cili është në Shqip: https://doo.net/en/download.html

  Foto: http://i.imgur.com/2zPz0MQ.png

 • Per cfare sherben fajli *.pro?

  3
  0 Votes
  3 Posts
  4k Views
  M

  Pershendetje,

  Pytja e parë:
  @QT += widgets network xml declarative@

  Është deklarim se cilat Qt module don me i përdorë, tu e marë parasysh që Qt ka disa module, mundesh me kriju vetem CLI (Command Line Interface) aplikacione me modul për rrjeta edhe threads, pa GUI, mandej kur te lanson aplikacionin vetëm ato module i paketon në setup (ose si vartësi [dependencies] në ndonjë .deb paketë), pra këtu tregon se qfarë module dëshiron ti përdorë. Sa i perket rreshtit:

  @#include <QtWidgets>@

  Kur një librari lansohet (si .dll apo .so apo .a) neve si zhvillues na duhen header files për të pasur mundësi ti referencohemi funksioneve apo klasave ne to, pra libraritë pa header files nuk kan kuptim për arsye se nuk ki qysh me i thirrë funksionet, po flasim për librari të para-kompajlluara si Qt apo librari tjera në C dhe C++, kur nuk e ke komplet kodin burimor, nëse e ke kodin burimor atëherë e referencon komplet kodin. Kurse sintaksa < dhe > tregon që libraria është në "system path".

  Sa i perket pyetjes së dytë:

  uic (user interface compiler) e përkthen .ui XML kodin në header/source skedarë që i duhet për të nisë, këtu përfshihen të gjitha signalët e slotët që i ke definu në .ui skedar, dmth mundesh me shkru edhe vet XML-in edhe me thirr manualisht uic kompajllerin (është CLI vegël).

 • 0 Votes
  2 Posts
  3k Views
  M

  Tungat Ervis,

  Tash mvaret prej programeve, jane dy mundesi:

  Disa programe (sidomos n'Linux) jepin ose "dbus":http://qt-project.org/doc/qt-4.8/intro-to-dbus.html nderfaqe per komunikim ndermjet proceseve, ose jepin edhe -dev verzion ku jane header skedaret edhe skedaret per librari edhe i shfrytzon ato, ka plot softuera qe e ofrojne kete. Qt e ofron "QProcess":http://qt-project.org/doc/qt-5.0/qtcore/qprocess.html me te cilin mundesh me thirre procese eksterne edhe me marr hyrje (input) prej tyne, API osht shume i thjeshte, me trego nese te duhet ndihme e ndertoj 1 demo aplikacion per me ta demostru se si funksionon.

  Me t'mira.

 • Propozim për një logo të re

  6
  0 Votes
  6 Posts
  8k Views
  M

  Agron,

  Prap po i ngjan logo-s se Qt. Po provoj me e pre ate link qe ta dergova e me vendu ate.

 • 0 Votes
  12 Posts
  9k Views
  M

  Sa i perket styles te sistemeve operative edhe Qt shume mire i ka te implementume, dmth cdo style e merr nga sistemi operativ, ne qofte se ai eshte edhe Symbian apo MeeGo.

  Sa i perket IL (Intermediate Language) apo BC (ByteCode) ke te drejte, per ate arsye as une nuk kom perfundu ne njeren nga ato gjuhe / framework :)

 • 0 Votes
  1 Posts
  4k Views
  No one has replied
 • Aplikacion shqipetar ne Qt Ambassador Showcase

  1
  0 Votes
  1 Posts
  4k Views
  No one has replied
 • Ideja per zhvillim te ndonje softueri

  1
  0 Votes
  1 Posts
  4k Views
  No one has replied
 • 0 Votes
  3 Posts
  5k Views
  M

  Pershendetje Agron,

  Sa i perket faqosjeve, mos prito lexoje kete dokument: "Layout Management":http://doc.qt.nokia.com/stable/layout.html

  Kryesisht layout managers i perdor nga C++ apo nga Qt Designer, Qt Designer te gjeneron XML ne .ui skedare, dhe kete XML nuk duhesh me editu me dore.