Pse ne Qt nuk po me funksionin Lightning edhe Shading ne OpenGL? • Pershendetje,

  Fillimisht me vjen mire qe paska edhe Forum per ne gjuhen Shqipe. Une jam Taulanti dhe e kam nje problem me Qt dhe Open GL.

  Jam duke provuar qe ta krijoj nje Object ne Qt me OpenGL. Dhe kodin per kete object ne OpenGL e kam gjetur online, dhe po punon shum mire, e ka Burimin e Ndriqimit, Shading-un, etj.

  Gjeja interesant eshte se, kodi origjinal i shkruar ne C++, punon shume mire, Objekti paraqitet me material ndriques, shading-u punon perfekt si dhe ka ndriqimin (light source)

  Une e more at kode, dhe e kopjova ne nje Qt Project, dhe ne Qt projectin, objecti shfaqet i Bardhe. Nuk ka shading as illumination, vetem bardh. Eshte i njejti kode vetem ne ato funksionet perkatese te Qt per open GL.

  Ja fotografite se si shfaqet objekti ne Projektin Origjinal, dhe ja si shfaqet ne Qt projektin:

  Original Project - Image

  Qt Project - Image

  Ja source kodi i dy projekteve.

  Original Project - Source Code

  Qt Project - Source Code

  Jam i ri ne Qt dhe per kete gje nuk po e kuptoj edhe pse nuk po ben.

  A mos ka dikush nga ju ndonje zgjidhje?