Qt webkit browser getting crashed when opening any page



  • Hi,
    I am using qt-everywhere-opensource-src-4.8.5 and cross compiled it for ARM(Cortex-a8) Ti-Am335x processor.
    I am able to run all qt example & demos . But when i am using qt-webkit browser(arora). It is getting crashed when opening any page by giving segmentation fault error.

    Thanks in advance.


  • Lifetime Qt Champion

    Hi and welcome to devnet,

    Did you run the application using a debugger ?



  • No i don't have a debugger.


  • Lifetime Qt Champion

    Then I would recommend to first get one up and running



  • Right now we cant afford a debugger. Any other alternative.


  • Lifetime Qt Champion

    gdb is free



  • I have the same problem. Im runing windows 8 and the process crashes when I set any URL to the url parameter that by defualt has the value "about:blank".

    I have debuged the application with IDa and there is an access violation in the ddl Qt5Core.dll:

    538EC204: The instruction at 0x538EC204 referenced memory at 0xFEEEFEF2. The memory could not be read -> FEEEFEF2 (exc.code c0000005, tid 6960)

    The process crashes and exits so this is a DoS bug that must be fixed.What is the process to do this fix?

    Regards


  • Lifetime Qt Champion

    Hi and welcome to devnet,

    This is not the same problem, you are not using an ARM cross-compiled version of Qt running on linux and not using the same version of Qt



  • You are right. That means that this bug has been out there for a while...


  • Lifetime Qt Champion

    Not necessarily no, however if you can come up with a minimal example that systematically crashes, then you may have found something.



  • SGaist,

    I am running QtWebKit version 5.4.0 on TI am335x ARM processor and using TI SDK 5_01_01_01 for graphic drivers and library support., cross-compiled with arm-gnueabihf 4.7 (linaro).

    I try to run 'browser' example listed as QtWebKitWidget example and I run into 'Segmentation Fault'

    I am not asking you for a solution, because I know you will just point me use a bunch of other 3rd party tools to spit out a bunch of logs that take a pro know what it all means and then diagnose problem myself.

    Being a Hall of Fame Certified Qt Specialist, I was wondering if you could point me to a Qt forum thread where someone has actually got QtWebKit's working for ARM. Any ARM. Any Qt version greater than or equal to 5. I can find no forums, no examples, no steps how to get QtWebKit examples going. No help from Qt or other sources.

    Thanks.



  • SGaist,

    I am running QtWebKit version 5.4.0 on TI am335x ARM processor and using TI SDK 5_01_01_01 for graphic drivers and library support., cross-compiled with arm-gnueabihf 4.7 (linaro).

    I try to run 'browser' example listed as QtWebKitWidget example and I run into 'Segmentation Fault'

    I am not asking you for a solution, because I know you will just point me use a bunch of other 3rd party tools to spit out a bunch of logs that take a pro know what it all means and then diagnose problem myself.

    Being a Hall of Fame Certified Qt Specialist, I was wondering if you could point me to a Qt forum thread where someone has actually got QtWebKit's working for ARM. Any ARM. Any Qt version greater than or equal to 5. I can find no forums, no examples, no steps how to get QtWebKit examples going. No help from Qt or other sources.

    Thanks.



  • Hi Eric,
    Even i tried to compile Qtwebkit5.4.0 without sgx for TI-AM335x, I am getting errors
    opengl error. Can u share how you compiled qtbase5.4.0 with sgx.

    1. qt patches. for qt5.4.0
      2,qmake conf.

    Thanks & Regards
    vattipalli



  • Hi Eric,
    Even i tried to compile Qtwebkit5.4.0 without sgx for TI-AM335x, I am getting errors
    opengl error. Can u share how you compiled qtbase5.4.0 with sgx.

    1. qt patches. for qt5.4.0
      2,qmake conf.

    Thanks & Regards
    vattipalli


  • Lifetime Qt Champion

    Sorry EricZ89, there are a bit too many threads for my memory to hold


  • Lifetime Qt Champion

    Sorry EricZ89, there are a bit too many threads for my memory to hold



  • Hey vattipalli, I'd be happy to share with you some of my build time materials for QtWebKit.

    1. It is important to note that my build environment is for OpenEmbedded based on the Yocto project, so I used the meta-qt5 bitbake recipes. The patches used for Qt5.4.0 are listed here:
      https://github.com/meta-qt5/meta-qt5/tree/master/recipes-qt/qt5/qtbase
      https://github.com/meta-qt5/meta-qt5/tree/master/recipes-qt/qt5/qtwebkit

    2. My qmake.conf is listed in qtbase-opensource-src-5.4.0/mkspecs/linux-oe-g++ . You can find the qtbase-opensource-src tarball here: http://download.qt.io/official_releases/qt/5.4/5.4.0/submodules/

    This is what my qmake.conf looks like:
    @MAKEFILE_GENERATOR = UNIX
    CONFIG += incremental
    QMAKE_INCREMENTAL_STYLE = sublib

    include(../common/linux.conf)

    QMAKE_<TOOL> (moc, uic, rcc) are gone, overwrite only ar and strip

    QMAKE_AR = $(OE_QMAKE_AR) cqs
    QMAKE_STRIP = $(OE_QMAKE_STRIP)
    QMAKE_WAYLAND_SCANNER = $(OE_QMAKE_WAYLAND_SCANNER)

    include(../common/gcc-base-unix.conf)

    *FLAGS from gcc-base.conf

    QMAKE_CFLAGS += $(OE_QMAKE_CFLAGS)
    QMAKE_CXXFLAGS += $(OE_QMAKE_CXXFLAGS)
    QMAKE_LFLAGS += $(OE_QMAKE_LDFLAGS)

    include(../common/g++-unix.conf)

    tc settings from g++-base.conf

    QMAKE_COMPILER = $(OE_QMAKE_COMPILER)
    QMAKE_CC = $(OE_QMAKE_CC)
    QMAKE_CXX = $(OE_QMAKE_CXX)

    QMAKE_CFLAGS_RELEASE_WITH_DEBUGINFO += $(OE_QMAKE_CFLAGS)

    QMAKE_LINK = $(OE_QMAKE_LINK)
    QMAKE_LINK_SHLIB = $(OE_QMAKE_LINK)
    QMAKE_LINK_C = $(OE_QMAKE_LINK)
    QMAKE_LINK_C_SHLIB = $(OE_QMAKE_LINK)

    for the SDK

    isEmpty(QMAKE_QT_CONFIG):QMAKE_QT_CONFIG = $(OE_QMAKE_QT_CONFIG)

    load(qt_config)@

    1. Another point that is important to get QtWebKits compiled & installed is to make sure your configuration options are enabled/disabled correctly. For example, the ICU (international components for unicode) needs to be enabled when configuring Qt base, which passes on these configuration options to QtWebKits.
      Listed below are my configuration options that I set:
      @ ${S}/configure -v
      -opensource -confirm-license
      -sysroot ${STAGING_DIR_TARGET}
      -no-gcc-sysroot
      -prefix ${OE_QMAKE_PATH_PREFIX}
      -bindir ${OE_QMAKE_PATH_BINS}
      -libdir ${OE_QMAKE_PATH_LIBS}
      -datadir ${OE_QMAKE_PATH_DATA}
      -sysconfdir ${OE_QMAKE_PATH_SETTINGS}
      -docdir ${OE_QMAKE_PATH_DOCS}
      -headerdir ${OE_QMAKE_PATH_HEADERS}
      -archdatadir ${OE_QMAKE_PATH_ARCHDATA}
      -libexecdir ${OE_QMAKE_PATH_LIBEXECS}
      -plugindir ${OE_QMAKE_PATH_PLUGINS}
      -importdir ${OE_QMAKE_PATH_IMPORTS}
      -qmldir ${OE_QMAKE_PATH_QML}
      -translationdir ${OE_QMAKE_PATH_TRANSLATIONS}
      -testsdir ${OE_QMAKE_PATH_TESTS}
      -examplesdir ${OE_QMAKE_PATH_EXAMPLES}
      -hostbindir ${OE_QMAKE_PATH_HOST_BINS}
      -hostdatadir ${OE_QMAKE_PATH_HOST_DATA}
      -external-hostbindir ${OE_QMAKE_PATH_EXTERNAL_HOST_BINS}
      -platform ${OE_QMAKESPEC}
      -xplatform linux-oe-g++
      -qpa eglfs
      -eglfs
      -no-kms
      -opengl es2
      -shared \
      -silent
      -no-pch
      -no-rpath
      -pkg-config
      -no-xcb
      -no-sql-db2
      -no-mtdev \
      -no-gtkstyle
      -nomake tests
      -system-libjpeg
      -openssl-linked \
      -nomake examples
      -no-xfixes
      -no-sql-mysql
      -make tools
      -qt-pcre
      -no-iconv
      -no-xkb
      -no-xkbcommon
      -fontconfig
      -no-kms
      -no-sql-sqlite
      -system-libpng
      -tslib
      -icu
      -no-directfb
      -no-glib
      -freetype
      -no-sql-oci
      -no-xinerama
      -evdev
      -no-sql-sqlite2
      -accessibility
      -widgets
      -no-xrandr
      -no-linuxfb
      -libudev
      -no-xcursor
      -no-sql-psql
      -make libs
      -no-nis
      -no-openvg
      -no-xvideo
      -no-xsync
      -no-sql-tds
      -no-xshape
      -dbus
      -system-zlib
      -pulseaudio
      -no-xrender
      -no-mitshm
      -no-sm
      -no-xinput
      -no-sql-ibase
      -no-xinput2
      -no-alsa
      -no-sql-odbc
      -release \ @

    Additionally, if you provide with me your error messages, I can help you further back trace your problem [=

    Hope this helps!



  • Hey vattipalli, I'd be happy to share with you some of my build time materials for QtWebKit.

    1. It is important to note that my build environment is for OpenEmbedded based on the Yocto project, so I used the meta-qt5 bitbake recipes. The patches used for Qt5.4.0 are listed here:
      https://github.com/meta-qt5/meta-qt5/tree/master/recipes-qt/qt5/qtbase
      https://github.com/meta-qt5/meta-qt5/tree/master/recipes-qt/qt5/qtwebkit

    2. My qmake.conf is listed in qtbase-opensource-src-5.4.0/mkspecs/linux-oe-g++ . You can find the qtbase-opensource-src tarball here: http://download.qt.io/official_releases/qt/5.4/5.4.0/submodules/

    This is what my qmake.conf looks like:
    @MAKEFILE_GENERATOR = UNIX
    CONFIG += incremental
    QMAKE_INCREMENTAL_STYLE = sublib

    include(../common/linux.conf)

    QMAKE_<TOOL> (moc, uic, rcc) are gone, overwrite only ar and strip

    QMAKE_AR = $(OE_QMAKE_AR) cqs
    QMAKE_STRIP = $(OE_QMAKE_STRIP)
    QMAKE_WAYLAND_SCANNER = $(OE_QMAKE_WAYLAND_SCANNER)

    include(../common/gcc-base-unix.conf)

    *FLAGS from gcc-base.conf

    QMAKE_CFLAGS += $(OE_QMAKE_CFLAGS)
    QMAKE_CXXFLAGS += $(OE_QMAKE_CXXFLAGS)
    QMAKE_LFLAGS += $(OE_QMAKE_LDFLAGS)

    include(../common/g++-unix.conf)

    tc settings from g++-base.conf

    QMAKE_COMPILER = $(OE_QMAKE_COMPILER)
    QMAKE_CC = $(OE_QMAKE_CC)
    QMAKE_CXX = $(OE_QMAKE_CXX)

    QMAKE_CFLAGS_RELEASE_WITH_DEBUGINFO += $(OE_QMAKE_CFLAGS)

    QMAKE_LINK = $(OE_QMAKE_LINK)
    QMAKE_LINK_SHLIB = $(OE_QMAKE_LINK)
    QMAKE_LINK_C = $(OE_QMAKE_LINK)
    QMAKE_LINK_C_SHLIB = $(OE_QMAKE_LINK)

    for the SDK

    isEmpty(QMAKE_QT_CONFIG):QMAKE_QT_CONFIG = $(OE_QMAKE_QT_CONFIG)

    load(qt_config)@

    1. Another point that is important to get QtWebKits compiled & installed is to make sure your configuration options are enabled/disabled correctly. For example, the ICU (international components for unicode) needs to be enabled when configuring Qt base, which passes on these configuration options to QtWebKits.
      Listed below are my configuration options that I set:
      @ ${S}/configure -v
      -opensource -confirm-license
      -sysroot ${STAGING_DIR_TARGET}
      -no-gcc-sysroot
      -prefix ${OE_QMAKE_PATH_PREFIX}
      -bindir ${OE_QMAKE_PATH_BINS}
      -libdir ${OE_QMAKE_PATH_LIBS}
      -datadir ${OE_QMAKE_PATH_DATA}
      -sysconfdir ${OE_QMAKE_PATH_SETTINGS}
      -docdir ${OE_QMAKE_PATH_DOCS}
      -headerdir ${OE_QMAKE_PATH_HEADERS}
      -archdatadir ${OE_QMAKE_PATH_ARCHDATA}
      -libexecdir ${OE_QMAKE_PATH_LIBEXECS}
      -plugindir ${OE_QMAKE_PATH_PLUGINS}
      -importdir ${OE_QMAKE_PATH_IMPORTS}
      -qmldir ${OE_QMAKE_PATH_QML}
      -translationdir ${OE_QMAKE_PATH_TRANSLATIONS}
      -testsdir ${OE_QMAKE_PATH_TESTS}
      -examplesdir ${OE_QMAKE_PATH_EXAMPLES}
      -hostbindir ${OE_QMAKE_PATH_HOST_BINS}
      -hostdatadir ${OE_QMAKE_PATH_HOST_DATA}
      -external-hostbindir ${OE_QMAKE_PATH_EXTERNAL_HOST_BINS}
      -platform ${OE_QMAKESPEC}
      -xplatform linux-oe-g++
      -qpa eglfs
      -eglfs
      -no-kms
      -opengl es2
      -shared \
      -silent
      -no-pch
      -no-rpath
      -pkg-config
      -no-xcb
      -no-sql-db2
      -no-mtdev \
      -no-gtkstyle
      -nomake tests
      -system-libjpeg
      -openssl-linked \
      -nomake examples
      -no-xfixes
      -no-sql-mysql
      -make tools
      -qt-pcre
      -no-iconv
      -no-xkb
      -no-xkbcommon
      -fontconfig
      -no-kms
      -no-sql-sqlite
      -system-libpng
      -tslib
      -icu
      -no-directfb
      -no-glib
      -freetype
      -no-sql-oci
      -no-xinerama
      -evdev
      -no-sql-sqlite2
      -accessibility
      -widgets
      -no-xrandr
      -no-linuxfb
      -libudev
      -no-xcursor
      -no-sql-psql
      -make libs
      -no-nis
      -no-openvg
      -no-xvideo
      -no-xsync
      -no-sql-tds
      -no-xshape
      -dbus
      -system-zlib
      -pulseaudio
      -no-xrender
      -no-mitshm
      -no-sm
      -no-xinput
      -no-sql-ibase
      -no-xinput2
      -no-alsa
      -no-sql-odbc
      -release \ @

    Additionally, if you provide with me your error messages, I can help you further back trace your problem [=

    Hope this helps!


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.