Move project from MacOS to Linux?



  • I switched from MacOS Mojave to Arch Linux x86_64 today and I have installed ALL of the packages required for Qt and Qt Creator. When I create a new project and run it there is no issue and the application opens as expected. Now in this linux environment when I open my project that I created on MacOS there is NO error in any .cpp or .h file but whenever I try to build and run the project I get exited with code 255 in my application output. There are no issues nor warnings with my code that Qt Creator tells me. Why might my code not run properly?

    Also I tried creating a new Qt desktop application and pasting code from the original project to my "new" project. I edited everything but the .pro file and I get 0 errors when I try to build but I still can't run the program without the exited with code 255 error. Nothing shows up.

    Compile output

    13:16:27: Running steps for project PerfectNote...
    13:16:27: Configuration unchanged, skipping qmake step.
    13:16:28: Starting: "/usr/bin/make" -j4
    make: Nothing to be done for 'first'.
    13:16:28: The process "/usr/bin/make" exited normally.
    13:16:28: Elapsed time: 00:00.
    

    General messages

    2019-07-14T12:20:04 Clang Code Model: Error: The clangbackend process has finished unexpectedly and was restarted.
    

    Debugging mode, application output

    13:17:52: Unable to create a debugging engine.
    

    Kernel: 4.19.58-1-lts
    WM:i3
    Output of pacman -Q | grep qt:

    pyqt5-common 5.13.0-1
    pyqtwebengine-common 5.13.0-1
    python-pyqt5 5.13.0-1
    python-pyqtwebengine 5.13.0-1
    python-sip-pyqt5 4.19.18-1
    qt5-base 5.13.0-7
    qt5-declarative 5.13.0-1
    qt5-doc 5.13.0-1
    qt5-location 5.13.0-1
    qt5-multimedia 5.13.0-1
    qt5-quickcontrols 5.13.0-1
    qt5-quickcontrols2 5.13.0-1
    qt5-script 5.13.0-1
    qt5-svg 5.13.0-1
    qt5-tools 5.13.0-1
    qt5-webchannel 5.13.0-1
    qt5-webengine 5.13.0-2
    qtcreator 4.9.2-2
    

  • Lifetime Qt Champion

    Hi,

    Please don't post the same question in multiple sub forum, one is enough.

    Duplicates

    Closing this one


Log in to reply