Qt Compile Error in Vista/VS2008



  • Hello!

    I´m having some dificulties to compile the qt 4.6.3 in Windows Vista/VS2008.
    I configured the make with -no-webkit -no-qt3support -no-scripttools -no-script and after hours compiling, this occours:

    Microsoft (R) 32b/64b MIDL Compiler Version 7.00.0500
    Copyright (c) Microsoft Corporation 1991-2006. All rights reserved.
    Processing C:\Qt\2010.04\qt\tools\activeqt\testcon\testcon.idl
    testcon.idl
    Processing C:\Arquivos de programas\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\Include\ocidl.i
    dl
    ocidl.idl
    Processing C:\Arquivos de programas\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\Include\oleidl.
    idl
    oleidl.idl
    Processing C:\Arquivos de programas\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\Include\objidl.
    idl
    objidl.idl
    Processing C:\Arquivos de programas\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\Include\unknwn.
    idl
    unknwn.idl
    Processing C:\Arquivos de programas\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\Include\wtypes.
    idl
    wtypes.idl
    Processing C:\Arquivos de programas\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\Include\basetsd
    .h
    basetsd.h
    Processing C:\Arquivos de programas\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\Include\guiddef
    .h
    guiddef.h

    midl : error MIDL9008 : internal compiler problem - See documentation for sugges
    tions on how to find a workaround.
    midl: Assertion failed: ( rc < _MAX_DIR ) && ( rc != 0 ), file d:\longhorn\com\r
    pc\midl\front\filehndl.cxx, line 821
    NMAKE : fatal error U1077: 'midl' : return code '0x2330'
    Stop.
    NMAKE : fatal error U1077: '"c:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\VC\BIN
    \nmake.exe"' : return code '0x2'
    Stop.
    NMAKE : fatal error U1077: 'cd' : return code '0x2'
    Stop.
    NMAKE : fatal error U1077: 'cd' : return code '0x2'
    Stop.
    NMAKE : fatal error U1077: 'cd' : return code '0x2'
    Stop.

    This is weird, because I don´t have any folder named longhorn in drive D (I´m compiling in Drive C).

    What can I do to fix this?

    Thanks in advance

    Best Regards,

    Marcelo M. Paz



  • marcelopaz Have you tried to compile qt with default configuration (configure.exe && nmake)?



  • marcelopaz Have you updated your Visual Studio with all the latest updates? Especially SP1?

    I have found this "thread":http://social.msdn.microsoft.com/forums/en-US/vclanguage/thread/5abc3918-af6e-40e4-9962-40d90edefb1e that is about your issue however I suggest to check for updates using Microsoft Update.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.