Symbian and maemo missing in Target Options



  • Hi

    I am new to QT. Just downloaded and installed "qt-sdk-win-opensource-2010.05". I am working on windows vista. In Project Setup dialog, under target for project I could find only Desktop and nothing else. I have verified in Tools -> Options -> Qt4 under Qt versions tab

    Auto-Detected
    Qt in Path <Not Found>

    Manual
    4.7.0 c:\qt\2010.05\qt\bin\qmake.exe

    Also under S60 SDKs tab it completely shows blank.

    What I am supposed to do for adding Symbian and maemo in the target options?

    Please let me know and thanks in advance



  • Why don't you install "Qt SDK RC 1.1":http://labs.qt.nokia.com/2011/04/06/qt-sdk-1-1-rc-released/ . It's much newer and many problems and bugs are gone.


  • Moderators

    Did you install the maemo and symbian parts of the SDK? Check by running the SDK maintainance tool.



  • Thanks for your reply

    Why don’t you install Qt SDK RC 1.1 [labs.qt.nokia.com] . It’s much newer and many problems and bugs are gone.

    I have installed the Qt SDK RC1.1 and now I got symbian and maemo in my target. But below symbian device the installed versions (Qt 4.7.3 for Symbian^1 and Symbian^3) show some warning message :

    "The symbian tool chain does not handle the special characters in the project path well"

    I have tried to run SDK maintainence tool and it gives error message:

    "Could not fetch Updates.xml: Host nds2.fds-forum.nokia.com not found. Only uninstallation is possible."

    Please let me know what went wrong here



  • Further to my previous post, I could n't run any of the example programs provided. Whenever I try to run the example codes I get an error message that "simulator.exe" has stopped working and I am forced to quit the application. Then comes another error message dialog that:

    On the tab the heading is "Microsoft Visual C++ Runtime Library" and the error message is:

    "This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application support team for more information"

    What could be the problem?



  • Please let me know whether Qt SDK RC 1.1 [labs.qt.nokia.com] works fine on Vista (32 bit system) or not. I could n't run the example programs provided as well. When I try to run, simulator crashes with following message on application output for animatedtiles example

    Starting C:\QtSDK\Examples\4.7\animation\animatedtiles-build-simulator\debug\animatedtiles.exe...
    Waiting for reply from simulator timed out
    Invalid parameter passed to C runtime function.
    Invalid parameter passed to C runtime function.
    C:\QtSDK\Examples\4.7\animation\animatedtiles-build-simulator\debug\animatedtiles.exe exited with code 3

    The same sdk works fine on my colleagues Windows Xp SP3 and he can run all the examples well.

    Has anyone faced such problems in vista?? Please let me know



  • [quote author="u2bpavankumar" date="1303383293"]Please let me know whether Qt SDK RC 1.1 [labs.qt.nokia.com] works fine on Vista (32 bit system) or not. I could n't run the example programs provided as well. When I try to run, simulator crashes with following message on application output for animatedtiles example

    Starting C:\QtSDK\Examples\4.7\animation\animatedtiles-build-simulator\debug\animatedtiles.exe...
    Waiting for reply from simulator timed out
    Invalid parameter passed to C runtime function.
    Invalid parameter passed to C runtime function.
    C:\QtSDK\Examples\4.7\animation\animatedtiles-build-simulator\debug\animatedtiles.exe exited with code 3

    The same sdk works fine on my colleagues Windows Xp SP3 and he can run all the examples well.

    Has anyone faced such problems in vista?? Please let me know[/quote]

    I have this problem, did you figured out how to solve? thanks in advance


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.