Can't build CE static library (Qt 4.7.1 Open Source)



  • I've followed these steps to build my first static Qt CE libraries,

    1. unzipped downloaded package
    2. ran a bat to set up environment,
      [code]
      echo Setting up a Qt environment...

    set QTDIR=d:\Qt\Qt4CE.4.7.1.Static
    echo -- QTDIR set to d:\Qt\Qt4CE.4.7.1.Static
    set PATH=d:\Qt\Qt4CE.4.7.1.Static\bin;%PATH%
    echo -- Added d:\Qt\Qt4CE.4.7.1.Static\bin to PATH
    set QMAKESPEC=wincewm60professional-msvc2005
    echo -- QMAKESPEC set to "wincewm60professional-msvc2005"

    call "C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\Common7\Tools\vsvars32.bat"
    [/code]

    1. ran setcepaths.bat
    2. simply started nmake

    but I got below error message,

    [quote]
    p\nm1D15.tmp
    moc_blockingclient.cpp
    moc_fortunethread.cpp
    Generating Code...
    link /LIBPATH:"d:\Qt\Qt4CE.4.7.1.Static\lib" /LIBPATH:"d:\Qt\Qt4CE.4.7.1
    .Static\lib" /NOLOGO /NODEFAULTLIB:OLDNAMES.LIB /DEBUG /SUBSYSTEM:WINDOWSCE,5.02
    /MACHINE:THUMB /OUT:debug\blockingfortuneclient.exe @C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCAL
    S~1\Temp\nm1D16.tmp
    QtGuid.lib(jmemmgr.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol getenv refer
    enced in function jinit_memory_mgr
    debug\blockingfortuneclient.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
    NMAKE : fatal error U1077: '"C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC\ce\bi
    n\x86_arm\link.EXE"' : return code '0x460'
    Stop.
    NMAKE : fatal error U1077: '"C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC\bin\n
    make.exe"' : return code '0x2'
    Stop.
    NMAKE : fatal error U1077: 'cd' : return code '0x2'
    Stop.
    NMAKE : fatal error U1077: 'cd' : return code '0x2'
    Stop.
    NMAKE : fatal error U1077: 'cd' : return code '0x2'
    Stop.
    [/quote]

    I've tried this process twice, same failure.
    Hope you guys can help me out. Thanks.



  • Ok, I've found there was an error already submmited to dev team,
    http://bugreports.qt.nokia.com/browse/QTBUG-15043?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:changehistory-tabpanel

    Hopefully it will be fixed soon



  • good job, fifth. :-)

    As you've seen in the comments, the file you mentioned is part of libjpeg. So, the solution from Qt's perspective is to set NO_GETENV. I think libjpeg developers will like to know about this issue.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.