Qt Quick Application vs. Qt Widgets Application
-
wrote on 5 May 2014, 18:14 last edited by
Öncelikle herkese merhaba,
ben birkaç haftadır Qt ile ilgili araştırmalar yapıyorum; bazı videolar takip ediyorum, kitap okuyorum vs.
İlk başlarda Qt Widgets Application kullanarak ilerliyordum, istediğim gibi GUI yapıyordum, sayfalar arası geçişler, widgetlar vs. her şey çok güzel gidiyordu. Fakat farklı GUI tasarımları yapmak istediğim zaman öğrendim ki QML ile Qt Quick App. yapılabiliyormuş ve 2 gündür onu araştırmaya başladım. Takip ettiğim videolarda şimdilik basitçe tasarımlar yapmayı Qt Quick App.'teki nesneleri vs. anlatıyorlar fakat QPushButton gibi Qt Widgets App. kullanarak ekleyebildiğim Widgetları Qt Quick App.'te kullanamadığımı fark ettim.Şimdi sorularıma gelince:
1.QML'i Qt Widgets App.'te window veya dialog tasarlamak için kullanabilir miyiz?
2.Eğer kullanabiliyorsak geliştirdiğimiz dialog'dan nasıl yeni bir nesne yaratabiliriz?
3.Bazı videolarda QML ile tam özellikli bazı uygulamalar yapıldığını gördüm, C++ kullanmadan sadece QML ile uygulama geliştirebilir miyiz? _http://www.youtube.com/watch?v=6_F6Kpjd-Q
4.Ve son olarak QPushButton, QLabel gibi Qt Widgets App.'te kullanabildiğimiz widgetları Qt Quick App.'te kullanabilir miyiz?Şimdiden herkese cevapları için teşekkür ediyorum,
İyi çalışmalar. -
wrote on 28 Nov 2014, 11:08 last edited by
- Evet
- Aynı türetme mekanizması geçerli. Ya da ayırıp import edebilirsin.
- Sayılır. Neden?
- Onlar QWidget soyundan geliyorlar. Onlar yok ama muadilleri var. Qt Quick Controls nedir bir bak.
Tavsiye dökümanlar:
-
wrote on 28 Nov 2014, 11:08 last edited by
- Evet
- Aynı türetme mekanizması geçerli. Ya da ayırıp import edebilirsin.
- Sayılır. Neden?
- Onlar QWidget soyundan geliyorlar. Onlar yok ama muadilleri var. Qt Quick Controls nedir bir bak.
Tavsiye dökümanlar: