QT += network
-
QT += qCOMPONENTA il scri in fisierul cu extensia .pro din proiectul tau, //eu nu am inteles in ce qmake.pro l-ai adaugat, de asta mai zic si eu ceea ce probabil ai descoperit si tu si a zis si bu7cher
Iar "header-ele" e recomandat sa le incluzi pe acelea fara extensia .h adica #include <QTcpSocket> nu ala cu ../src/... (daca te uiti in header-ul fara extensie cel mai probabil include el pe celalalt din ../src/...) banuiesc ca au facut asa pt a le fi lor mai usor daca trebuie sa faca cate un re-desing (cum cel care se vrea/vroia cu Qt 5 - ma refer la faptul ca se vorbea/vroia ca Qt sa vina in mai multe module mai mici). Oricum e mai ok sa incluzi tu un header si acel header sa includa el codul de unde l-au pus creatorii bibliotecii in versiunea noua pe care poate o sa o folosesti, sa nu trebuiasca sa modifici tu calea in caz ca s-a modificat cumva.
/Am split-uit intr-un topic nou, cu ocazia asta va rog sa creati cate un topic nou pt fiecare problema noua, sunt sanse mai mari ca cineva sa o vada si sa incerce sa dea un raspuns - acum bu7ch3r ma poate contrazice (ca al lui nu a primit - dar Qt si static build e un subiect mai "de nisa")/
-
Ai dreptate Zlatomir. N-a mers cum am zis, mi s-a parut
pe moment ca compileaza cu succes dar la crearea
executabilului imi dadea eroare la crearea fisierului
.obj ceva cu "external error ... ".
Asa ca corect este includerea "QT += network"
in fisierul meu de proiect *.pro si nu mai trebuie sa fac
acele inluderi de genul "../../src/ ..... " ci direct
#include <QtNetwork>
#include <QTcpSocket>
etc.Si am reusit sa compilez si sa faca executabilul cu succes
si la fel executia programului. Cu asta am lamurit-o.Multumesc mult pentru raspunsuri ***
In Qt am lucrat prin 2004 ultima data pentru
proiectul de licenta: transmitere imagini prin socketzi
comparare si afisare imagini, etc. Dupa atatia ani
m-am hotarat abia acum sa continui cu Qt si
am ramas surprins cat de mult si-a schimbat infatisarea.
Atunci era trolltech, acum este nokia. :-)