Cross Compile Raspberry
-
wrote on 14 Dec 2019, 10:23 last edited by
Arkadaşlar selam. Qt de çok yeniyim, aranıza yeni katıldım. Qt de cross compile yapmaya çalışıyorum. Çok sayıda denemeden sonra büyük bir kısmını hallettim sayılır. Fakat uygulamayı derleyip raspberry e gönderiyorum ve ssh dan çalıştırdığımda " shader program is not linked" uyarısı alıyorum. Tarif edilen adımları adım adım yaptım aslında linkleme hakkında. Ama gözden kaçırdığım bir şey mi var anlayamadım. Linkleme adımlarını tekrar yaptım falan ama başarılı olamadım. Bu konuda sorun yaşayıp çözen var mı? 1 haftada yıprandım gerçekten :)
-
wrote on 17 Dec 2019, 08:26 last edited by
Merhaba,
Raspberry ile henüz hiç çalışmadım.
https://mechatronicsblog.com/cross-compile-and-deploy-qt-5-12-for-raspberry-pi/Daha önce incelemediyseniz özellikle ilk bağlantı çok doyurucu ve güncel görünüyor.
Kolay gelsin. -
wrote on 1 Jan 2020, 18:47 last edited by Mucip 1 Jan 2020, 18:51
Merhabalar,
Ulaş DİKME beyin sayfasını ve videosuınu ve sayfasını şiddetle öneririm.Ancak benim deneyimleme göre, kodu Linux veya Qt üzerinde yazıp klasörü RPi üzerine kopyalayıp orada derlemek çok daha kolay geldi. Ben de niyetlenmiştim bu cross-compile işine ama sıkıntılı. Hallediliyor ama çalıştır diyemiyorsunuz ki. Yine Rpi üzerine gidip orada çalıştırmak gerekiyor. Gördüğüm kadarı ile derlenmiş kod oluşuyor Linux tarafında ama her halukarda derlenmiş kodu Rpi üzerine kopyalayıp orada çalıştırıp görebiliyorsunuz. Bu durumda da pek anlamı kalmıyor gibi.
Rpi üzerine QtAnyWhere kurup orada derlenebilmesini sağlamak daha kolay geldi.
Seri porttan veri çeki SQLite veritabanına yazana bir kantar yazılımı geliştirdim. Ben böyle yaptım. Linux'da yazıp Rpi'ye kopyalayıp Rpi üzerinde derledim. Daha kolay oldu.Aykut beyin önerileri de gayet makul. Zaten aynı şeyler anlatılmış hep.
Kolay gelsin,
Mucip:)