Qt 4.8 wav dosyası oynatma
-
Merhabalar,
Qt 4.8 ile embedded linux üzerinde wav uzantılı ses dosyalarını oynatmak istiyorum asenkron olarak.
QSound denedim hiç ses alamadım.
Phonon ve QAudioOutput deniyorum onlarda da thread lerle ilgili sorun yaşıyorum. Yapmış olan varsa örnek kod verebilir mi? -
Embedded cihaz üzerinde aplay adında ses oynatan bir uygulama buldum. Buna parametre olarak ses dosya yolunu verip QProcess ile çalıştırıp çözdüm. Uygulamadan bağımsız olduğundan asenkron gibi çalışıyor.
-
QMediaPlayer deneyebilirsiniz. Embedded konusunda ne kadar uzmansın bilmiyorum, ama ben çok yeni olduğum zaman Udoo Neo isimli bir board üzerinde Video Player denemesi yapmıştım. Program Desktop üzerinde sorunsuz çalışırken, Udoo Neo üzerinde sadece görsel olarak çalışıp, video oynatmamaktaydı. İki ay süren uğraşlarım üzerine, Udoo Neo'da kullanılan işlemcinin OpenGL video yayını yapmaya uygun olmadığını öğrendim. Uzman değilseniz önce board'unuzun yeterliliğini öğrenmenizi öneriyorum :D
İncelemek isterseniz, video player kaynak kodlarım.
Not: Board'unuz için OpenGL derlemeyi unutmayın ve bahsi geçen board'un bir ses kartına sahip olduğuna emin olun!
İyi çalışmalar! -
Teşekkür ederim ama sizin Qt 5.12 için yazılmış ben halen 4.8.3 deyim ve board da özel bir sürüm, sizin kodlar maalesef işime yaramayacaktır. Şu anda "aplay" adında bir uygulama ile deniyorum. Command Prompt tan ses dosyasını çaldırıyorum ama durdurmayı başaramadım. Bazen dosyanın ortasında kesmem ve başka bir dosya başlatmam gerekiyor. KillAll komutuyla ssh dan bağlanıp "killall aplay" yapınca duruyor ama QT içinden çalışmıyor. "no process killed " hatası veriyor.
-
Embedded cihaz üzerinde aplay adında ses oynatan bir uygulama buldum. Buna parametre olarak ses dosya yolunu verip QProcess ile çalıştırıp çözdüm. Uygulamadan bağımsız olduğundan asenkron gibi çalışıyor.