Touchscreen problem with Qt5 embedded



  • Hello. I have qt5 embedded with linux.
    My touchscreen does not working when I run my program wuth linux fb, for example:
    ./myprog -plugin tslib:/dev/input/event0

    ps:

    1. ts_calibrate work fine
    2. when I run my program with ./myprog -platform eglfs, touchscreen work fine
    3. my env:
      TSLIB_TSDEVICE=/dev/input/event0
      USER=root
      LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/Qt-5.3.2/lib/
      TSLIB_TSEVENTTYPE=INPUT
      OLDPWD=/usr/local/Qt-5.3.2
      HOME=/root
      QTDIR=/
      TSLIB_FBDEVICE=/dev/fb0
      QT_QPA_EVDEV_KEYBOARD_PARAMETERS=/dev/input/event1
      TSLIB_PLUGINDIR=/usr/lib/ts
      TSLIB_CONSOLEDEVICE=none
      LOGNAME=root
      TERM=vt102
      QT_QPA_EVDEV_TOUCHSCREEN_PARAMETERS=rotate=270
      PATH=/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin
      QT_QPA_GENERIC_PLUGINS=evdevmouse:/dev/input/event0
      TSLIB_CONFFILE=/etc/ts.conf
      SHELL=/bin/sh
      QWS_DISPLAY=powervr
      QT_QPA_PLATFORM=linuxfb:fb=/dev/fb0:rotation=0
      PWD=/root
      QWS_MOUSE_PROTO=tslib
      TSLIB_CALIBFILE=/etc/pointercal
    4. Qt 5.3.2 config.status :
      configure -verbose -confirm-license -release -no-xcb -no-pch -icu -tslib -qpa eglfs -no-c++11 -no-cups -no-gtkstyle -make libs -opensource -skip qtactiveqt -skip qtandroidextras -skip qtconnectivity -skip qtenginio -skip qtimageformats -skip qtlocation -skip qtmacextras -skip qtsensors -skip qtserialport -skip qttranslations -skip qttools -skip qtwebkit-examples -skip qtwinextras -skip qtx11extras -xplatform linux-omap3-g++ -qpa eglfs -qpa linuxfb -evdev


  • Hi. I know this is not the answer you're looking for, but if you have eglfs, why go with linuxfb?



  • @Leonardo Hi. I use specific hardware Qt patches, that work only with linuxfb



  • hi @Andrei-Pushkin
    I think I'm having the same problem as you concerning linuxfb and the rotation of my touchscreen.
    Did you find a solution to it ?



  • @Andrei-Pushkin I had a problem to load touchscreen on my Qt 4.8. I solved it, loading the program with: WS_MOUSE_PROTO=linuxinput:$TSLIB_TSDEVICE $MY_APP &

    Using "WS_MOUSE_PROTO=tslib" does not work for me



  • @Andrei-Pushkin I'm with the same problem. But, My touch is not working in tslib (ts_calibrate or ts_test). If I run the evtest, it works perfectly. Did you use some adicional package in your yocto conf (local.conf) file ?


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.