Important: Please read the Qt Code of Conduct - https://forum.qt.io/topic/113070/qt-code-of-conduct

problem related to the file .exe



  • I have started a project in Qt Creator but when compile it poster this message:

    Executable C:\Qt\Tools\QtCreator\bin\build-tpzero2-Desktop_Qt_5_3_MinGW_32bit-Debug\debug\tpzero2.exe does not exist.

    Can somebody help me and thanks.


  • Lifetime Qt Champion

    Hi and welcome to devnet,

    Do you have an antivirus running ? If so, try to disable it and rebuild your application, some antivirus software tends to think that self compiled application are a threat



  • i have disabled the antivirus as you said but the problem is not solved



  • Is tpzero2 your project?
    Why is it located in QtCreator directory *C:\Qt\Tools\QtCreator\bin* ?



  • Yes it is.I think the path is not the problem because I have other projects with the same path .



  • You have other projects and they work correctly. Is it right?

    After you built tpzero2 and got "C:\Qt\Tools\QtCreator\bin\build-tpzero2-Desktop_Qt_5_3_MinGW_32bit-Debug\debug\tpzero2.exe does not exist." did you check if the file exists?

    What does "Projects/Run Settings" says about executable file?
    If you try to create a simple Qt App do you have similar error?

    Could you post .pro file.



  • Yes they all work correctly.

    For this project only the icon exist but for the other projects there are icon with the name of the project.
    I have tried to create a Qt App and there are no errors.

    .pro file :
    @
    TEMPLATE = app
    QT += webkitwidgets
    TARGET =
    DEPENDPATH += .
    INCLUDEPATH += .

    SOURCES +=
    main.cpp
    FenPrincipale.cpp

    HEADERS +=
    FenPrincipale.h
    @

    I have took a screen capture for the run settings but I don't know how I post it

    [andreyc EDIT]: Added '@' around the code.



  • I think TARGET should not be empty.

    You can put image to http://imgbox.com/ for example and put a link here.





  • Thank you very much for the help #andreyc. As you said the problem is in the target because when I put TARGET as a comment the problem is solved.
    Thank you again.



  • Thank you also #SGaist.



  • Hi, sorry for answering to this old post, but I think It could be usefull.

    In my case, I had the same error "Executable *****.exe does not exist."

    In order to find a solution, I executed the .exe directly from the Debug folder, and in this case, an error appears: "Program cannot start because a ***.dll is missing", so the problem was there, I miss to include a neccessary DLL into the debug folder, and the Qt IDE Creator didn't give you that information. Once the .dll was placed in the folder, everytning worked fine.

    I hope this could be usefull for someone in the future.

    Thanks.



  • I keep having the same issue with Qt 5.10.1 on Windows. It happens every time when I first build for any other platform. After switching to a Windows version it seems the last path part "debug" of the executable is missing.

    Solution: Close Qt Creator (4.6.0) after switching to a Windiws kit and running qmake. After the restart it finds the executable.


Log in to reply