Android deployment with 5.2.0-beta1 fails with code 14



  • The project builds and runs fine with Desktop_Qt_5_2_0_MinGW_32bit-Debug Kit.

    With the Android Kit, Android_for_armeabi_v7a_GCC_4_8_Qt_5_2_0-Debug
    It builds fine but deployment fails

    @
    D:\UncutDev\Qt\build-morphSolution-Android_for_armeabi_v7a_GCC_4_8_Qt_5_2_0-Debug\android> (the "License"); you may not use this file except in compliance with
    you was unexpected at this time.
    Appending dependency: lib/libQt5Core.so
    Appending dependency: lib/libQt5Network.so
    Appending dependency: lib/libQt5Qml.so
    Appending dependency: lib/libQt5Gui.so
    Appending dependency: lib/libQt5Quick.so
    Appending dependency: lib/libQt5Widgets.so
    Appending dependency: lib/libQt5XmlPatterns.so
    Appending dependency: lib/libQt5Test.so
    Appending dependency: lib/libQt5QuickTest.so
    Appending dependency: lib/libQt5Positioning.so
    Appending dependency: lib/libQt5Concurrent.so
    Appending dependency: lib/libQt5Bluetooth.so
    Appending dependency: lib/libQt5Multimedia.so
    Warning: Dependency not found: C:/Qt/Qt5.2.0/5.2.0-beta1/android_armv7/plugins/audio
    Appending dependency: lib/libQt5MultimediaQuick_p.so
    Appending dependency: lib/libQt5Svg.so
    Appending dependency: lib/libQt5Xml.so
    Appending dependency: lib/libQt5Sql.so
    Appending dependency: lib/libQt5Nfc.so
    Appending dependency: lib/libQt5Sensors.so
    Building the android package failed!
    10:22:07: The process "C:\Qt\Qt5.2.0\5.2.0-beta1\android_armv7\bin\androiddeployqt.exe" exited with code 14.
    Error while building/deploying project morphSolution (kit: Android for armeabi-v7a (GCC 4.8, Qt 5.2.0))
    When executing step 'Deploy to Android device'
    10:22:07: Elapsed time: 00:12.
    @

    AFAIK, I do not make any API calls to audio in the project. And sure enough there is no audio plugin at the reported path. Not sure how to get past this one!



  • Update:
    In Qt5.1.0 there is a library
    libqtmedia_audioengine.so
    located in,
    C:\Qt\Qt5.1.0\5.1.0\android_armv7\plugins\mediaservice

    But this is absent in 5.2.0
    I copied it to,
    C:\Qt\Qt5.2.0\5.2.0-beta1\android_armv7\plugins\audio

    and now there is no Dependency not found warning. But it still fails to build the package!

    BTW, this application previously deployed correctly on Android with Qt5.1.0
    @
    D:\UncutDev\Qt\build-morphSolution-Android_for_armeabi_v7a_GCC_4_8_Qt_5_2_0-Release\android> (the "License"); you may not use this file except in compliance with
    you was unexpected at this time.
    Appending dependency: lib/libQt5Core.so
    Appending dependency: lib/libQt5Network.so
    Appending dependency: lib/libQt5Qml.so
    Appending dependency: lib/libQt5Gui.so
    Appending dependency: lib/libQt5Quick.so
    Appending dependency: lib/libQt5Widgets.so
    Appending dependency: lib/libQt5Concurrent.so
    Appending dependency: lib/libQt5Bluetooth.so
    Appending dependency: lib/libQt5XmlPatterns.so
    Appending dependency: lib/libQt5Multimedia.so
    Appending dependency: lib/libQt5MultimediaQuick_p.so
    Appending dependency: lib/libQt5Positioning.so
    Appending dependency: lib/libQt5Sql.so
    Appending dependency: lib/libQt5Nfc.so
    Appending dependency: lib/libQt5Svg.so
    Appending dependency: lib/libQt5Xml.so
    Appending dependency: lib/libQt5Test.so
    Appending dependency: lib/libQt5QuickTest.so
    Appending dependency: lib/libQt5Sensors.so
    Building the android package failed!
    15:11:58: The process "C:\Qt\Qt5.2.0\5.2.0-beta1\android_armv7\bin\androiddeployqt.exe" exited with code 14.
    Error while building/deploying project morphSolution (kit: Android for armeabi-v7a (GCC 4.8, Qt 5.2.0))
    When executing step 'Deploy to Android device'
    15:11:58: Elapsed time: 00:12.
    @



  • Update 2:

    Tried to deploy the sample project "Analog clock" - same error.

    @
    Appending dependency: lib/libQt5Core.so
    Appending dependency: lib/libQt5Gui.so
    Appending dependency: lib/libQt5Widgets.so
    Appending dependency: lib/libQt5Svg.so
    Appending dependency: lib/libQt5Xml.so
    Building the android package failed!
    16:14:25: The process "C:\Qt\Qt5.2.0\5.2.0-beta1\android_armv5\bin\androiddeployqt.exe" exited with code 14.
    Error while building/deploying project analogclock (kit: Android for armeabi (GCC 4.8, Qt 5.2.0))
    When executing step 'Deploy to Android device'
    16:14:25: Elapsed time: 00:03.@



  • Update 3:

    Missing plugin - https://bugreports.qt-project.org/browse/QTBUG-34275

    But code 14 remains



  • Update 3:

    I tried running androiddeployqt from the command line. I have done clean rebuild after deleting the mybuild/android folder. Result below.

    Am I the only one getting code 14?

    @
    D:\UncutDev\Qt\QtBuild\morph>C:\Qt\Qt5.2.0\5.2.0-beta1\android_armv7\bin\androiddeployqt --output "D:\UncutDev\Qt\build-morphSolution-Android_for_armeabi_v7a_GCC_4_8_Qt_5_2_0-Debug"
    Cannot read from input file: android-libmorph.so-deployment-settings.json
    @



  • I have just tried beta 5.2 release
    in both windows and linux I am getting the same error
    (building for android 2.3.3)

    @
    BUILD FAILED
    /home/user/Android/android-sdk-linux/tools/ant/build.xml:650: The following error occurred while executing this line:
    /home/user/Android/android-sdk-linux/tools/ant/build.xml:691: null returned: 1

    Total time: 2 seconds
    Generating Android Package
    Input file: /home/user/QtBinJ13/build-untitled-Android_for_armeabi_v7a_GCC_4_7_Qt_5_2_0-Release/android-libuntitled.so-deployment-settings.json
    Output directory: /home/user/QtBinJ13/build-untitled-Android_for_armeabi_v7a_GCC_4_7_Qt_5_2_0-Release/android
    Application binary: /home/user/QtBinJ13/build-untitled-Android_for_armeabi_v7a_GCC_4_7_Qt_5_2_0-Release/libuntitled.so
    Android build platform: android-10
    Install to device: SH28EVN04506
    [subant] No sub-builds to iterate on
    Building the android package failed!
    -- For more information, run this command with --verbose.
    12:30:44: The process "/home/user/Qt5.2.0/5.2.0-beta1/android_armv7/bin/androiddeployqt" exited with code 14.
    Error while building/deploying project untitled (kit: Android for armeabi-v7a (GCC 4.7, Qt 5.2.0))-
    When executing step 'Deploy to Android device'
    @



  • To receive more information from androiddeployqt try to pass --verbose param (when run from command line). Maybe this helps to define issue.



  • I solved the same issue installing the latest jdk (release 7 u45, before i had the jre6 :) )
    The application (debug) is huuuge but it works :)



  • I have tried with jdk 7, u45
    no difference
    problem remains



  • Phew! it works in Qt5.2.0 RC1



  • I still get the same error wit !t5.2.0 RC1

    @Building the android package failed!
    -- For more information, run this command with --verbose.
    11:24:21: The process "/home/user/Qt5.2.0/5.2.0-rc1/android_armv5/bin/androiddeployqt" exited with code 14.
    Error while building/deploying project TestC (kit: Android for armeabi (GCC 4.8, Qt 5.2.0))
    When executing step 'Deploy to Android device'
    @

    any help ?



  • I have Installed API-16 android sdk
    now its working



  • I'm having the same problem while trying to deploy Maroon in Trouble example to a virtual android machine, it does employ to my real galaxyNote2 via USB tho (with a screen size bug, but does)



  • I have the same error in qt 5.3.1 when I compile my app or some example:
    BUILD FAILED
    /home/pablo/Descargas/android-sdk-linux2/tools/ant/build.xml:653: The following error occurred while executing this line:
    /home/pablo/Descargas/android-sdk-linux2/tools/ant/build.xml:659: Execute failed: java.io.IOException: Cannot run program "/home/pablo/Descargas/android-sdk-linux2/build-tools/19.1.0/aidl": error=2, No such file or directory
    at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:1041)

    ......

    Building the android package failed!
    -- For more information, run this command with --verbose.
    19:34:02: The process "/home/pablo/Qt5.3.1/5.3/android_armv7/bin/androiddeployqt" exited with code 14.
    Error while building/deploying project qtapp (kit: Android for armeabi-v7a (GCC 4.8, Qt 5.3.1))
    When executing step 'Deploy to Android device'

    19:34:02: Elapsed time: 00:04.



  • Can someone help me ?



  • Hey, I too get that error, doesn't anyone knowledgeable read this? Help us out guys! I arrived here by Googling for an answer. There is another thread here: qt-project.org/forums/viewthread/34021 but I still get the error.

    It deploys fine when you create a project "as is" with default settings but the moment I create "AndroidManifest.xml" from Projects->Build->Run->Deploy configurations, it no longer deploys and I get the error.

    This is a big deal! Please assist.


  • Lifetime Qt Champion

    Hi,

    This forum is community driven so you might be hitting the case that nobody here got hit by that problem. However it's not the end of it. You still have the necessitas google group and the necessitas IRC channel where you can reach the guys that are working on the android port. There's also the interest mailing list where you can find Qt's developers/maintainers.



  • Ok, I've resolved the issue.

    In my AndroidManifest.xml file I was double-declaring the android:screenOrientation tag. I had android:screenOrientation="unspecified" and on top of that I also had android:screenOrientation="landscape".

    I successfully reproduced and fixed the error by doubling and removing the android:screenOrientation tag intentionally. I am using Qt 5.3.1.

    So to other people experiencing the error, double check your XML file.

    Make sure you clean your build directory. I just delete the whole directory and it just gets recreated.

    I'd be interested to know if other people did get it fixed and how.

    Cheers


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.