Release Build Requires Debug dlls?



  • My project is Qt5.0.2. on Windows 7. No third party libs to link against, except quazip which is also built in release mode. I build in release mode. I execute the binary in the release build folder and it says that it requires debug dlls. I am not sure what I have done wrong in configuration. Here is what I have tried.

    Deleted the build folder, ran qmake, then build.
    Deleted the build folder, ran clean, ran qmake, then build.
    Ran clean, ran qmake, then build.

    Still with all 3, it requires the debug dll.

    Any help?


  • Lifetime Qt Champion

    Hi,

    Are you sure you don't have a CONFIG += debug somewhere in your pro files ?



  • The only lines that contain the word CONFIG are:

    @
    win32:CONFIG(release, debug|release): LIBS += -L$$PWD/../QuaZipBuild/quazip/release -lquazip

    else:win32:CONFIG(debug, debug|release): LIBS += -L$$PWD/../QuaZipBuild/quazip/debug/ -lquazip
    @

    [edit: did add code tags for properly showing the debug release part, koahnig]


  • Moderators

    [quote author="JasonKretzer" date="1374152450"]The only lines that contain the word CONFIG are:

    win32:CONFIG(release, debug|release): LIBS += -L$$PWD/../QuaZipBuild/quazip/release -lquazip

    else:win32:CONFIG(debug, debug|release): LIBS += -L$$PWD/../QuaZipBuild/quazip/debug/ -lquazip[/quote]

    Those lines should look like this
    @
    win32:CONFIG(release, debug|release): LIBS += -lQt5Ftp
    else:win32:CONFIG(debug, debug|release): LIBS += -lQt5Ftpd
    @

    [edit, just saw that it was a posting problem. Corrected your post and introduced code tags]



  • My apologies, I am sure you are just using the Qt5Ftp/d as an example and other than adding the code tags, was there anything else wrong with those lines?


  • Moderators

    [quote author="JasonKretzer" date="1374167046"]My apologies, I am sure you are just using the Qt5Ftp/d as an example and other than adding the code tags, was there anything else wrong with those lines?
    [/quote]
    Yes, you are right. I used it only as an example. When I sent it off, I saw that the posting was incorrect due to a formatting problem.
    I could not pull it back. Sorry for causing confusion on your side.

    It looks ok for me what you have posted. The only explanation could be that the qcazip lib is in debug even so when stored in release folder.

    You might want to check with "dependency walker as shown in this wiki ":http://qt-project.org/wiki/Show_library_dependencies#aea23489ce3aa9b6406ebb28e0cda430 This should provide some idea where the debug dll is loaded.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.