[SOLVED] WinCE 5 Standard SDK (ARM4i): simple application crash on startup



  • Hi to all,
    my scenario: QT 4.7.1 shared, compiled against WinCE 5 Standard Sdk (ARM4i) with VS2008.
    I have a very simple application (classic "hello world"). I can build and compile (VS2008). When i try to run it on the WinCE device the application crashes (exception violation).

    Which can be the problem?



  • Do you show us an error report or a message. Do you have permissions on running the application on your WinCE 5?

    I had a problem before with incompatible dll-s, then I solved it by updating the dll-s, and as far as I remember it was an exception violation something, for that reason if you could provide us better details.



  • Can you please make it little more clear to me, Is your Qt is Cross compiled for ARM4 WinCe5?
    Is your application also build with this Cross compiled Qt? If any of this two condition is not met your application will crash.
    Can you check the dependency of the binary of your application and see what that say?



  • Sorry for the "foggy" post.
    I try to make it clearer.

    1- yes, my QT is a shadow build, crosso compiled with VS2008 using WinCE5 STANDARD_SDK (arm4i)

    Configure comand used to build the shadows build
    @..\4.7.1\configure -platform win32-msvc2008
    -xplatform wince50standard-armv4i-msvc2008
    -nomake examples
    -nomake demos
    -no-qt3support
    -no-webkit
    -no-phonon
    -no-phonon-backend
    -no-openssl
    -opensource
    -release
    -arch windowsce
    -shared @

    2- my application is built using VS2008 and the QT addin with the same cross-compiled QT

    3-dependency walker output(i have runned it on my WinXP, against the deployment path):
    @(Error opening these files)
    CESHELL.DLL
    COREDLL.DLL
    IESHIMS.DLL
    WER.DLL

    (no PE signature)
    WINSOCK.DLL@



  • I have "fixed" the dependency issue, now dependency walker doesn't give any problem.

    But when i run the application on my WINCE5 device it crashes
    @Exception: 0XC00000FD
    Address: 016AF684@



  • SOLVED

    It was just a problem regarding VS2008 project configuration.

    The working compiler options:
    @

    /O2 /I "c:\QT\CE5\include\QtCore" /I "c:\QT\CE5\include\QtGui" /I "c:\QT\CE5\include\ActiveQt" /I "c:\QT\CE5\include" /I "release" /I "." /I "....\Qt\4.7.1\mkspecs\win32-msvc2008" /D "QT_NO_DEBUG" /D "NDEBUG" /D "_WIN32_WCE=0x500" /D "UNDER_CE" /D "WINCE" /D "ARM" /D "ARM" /D "STANDARDSHELL_UI_MODEL" /D "QT_LARGEFILE_SUPPORT" /D "QT_DLL" /D "QT_THREAD_SUPPORT" /FD /EHsc /MD /GS- /fp:fast /Zc:wchar_t- /GR /Fo"release\" /Fd".\" /W3 /nologo /c /TP

    -Zm200 -w34100 -w34189

    @

    The working linker options:
    @

    /OUT:"rel-ce5\QTCE.exe" /INCREMENTAL:NO /NOLOGO /LIBPATH:"C:\Qt\ce5\lib" /MANIFEST:NO /NODEFAULTLIB:"oldnames.lib" /SUBSYSTEM:WINDOWSCE /DYNAMICBASE /NXCOMPAT /ERRORREPORT:PROMPT qtmain.lib QtGui4.lib QtCore4.lib coredll.lib corelibc.lib ole32.lib oleaut32.lib uuid.lib commctrl.lib

    @



  • Good to know! I think it is a good idea for you to change the topic name and prepend [SOLVED] in front in order users searching for the problem can easily identify that it was solved.



  • @
    -nomake examples
    -nomake demos
    @

    Wanted those commands for a while. Thanks. I am going to build for WinCE i n the future to port my Mp3 plyaer on it. Hope I will able to help you.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.