QtCreator cannot find the AVD which Android Studio created



  • Hi everyone,

    I'm trying to build the environment for Android development with Qt Creator on Windows 10. Everything else works fine except the AVD in the Device settings of Qt Creator.
    alt text
    The above is the Device settings of Manage Kits in Project page. All Java, Android SDK, NDK settings looks fine, but the AVD list only shows an invalid image.

    alt text
    I can try to add a new AVD, and it can read the API I installed in Android Studio SDK. However after I press OK, the Creator only froze for 2 seconds and then nothing happens.

    alt text
    alt text
    These two screenshots are the errors when I try to start the "-1" image and press the Native AVD manager button.

    alt text
    Here is my environment variable settings for the Android AVD manager. It works fine since the .android folder is created here.

    alt text
    alt text
    Here are screenshots of Android Studio AVD manager, the image is already created and it runs fine on this AVD manager.

    alt text
    The Android Studio SDK manager version list.

    And here is all the environment versions related:
    System: Windows 10 Pro Build 1909
    QtCreator: 4.10.0
    Qt: 5.12.5
    Android Studio: 3.5.3
    Android SDK Tools: 26.1.1
    Android SDK Platform Tools: 29.0.5
    Android Emulator: 29.3.4
    Android NDK: 20.1.5948944
    Java: OpenJDK 8 u232-b09
    AVD image: Pixel 2 with Android 10 on x86

    Could anyone help me on this issue?
    Thanks in advance.



  • I have similar issues trying to create / use an avd. QT creator keeps telling me it cannot create an avd while android studio runs them fine.


Log in to reply