QML Rendering Issues on iMX7



  • Hello,

    I'm getting strange rendering issues when I switch to the Material theme when demoing the Quick Controls 2 "gallery" app. Background colors are disappearing and "tap animations" are being rendered in the top left of the screen instead of over the control as expected. The default theme is fine, though.

    I've uploaded pictures showing the background colors missing. Link to videos showing strange tap animations is below.

    EDIT: I uploaded a screenshot of the tap animation issue. See red circled area in the upper left corner. That animation should be over the middle tab at the bottom of the screen. Anyone have any ideas?

    https://bit.ly/2YLmkUx (OneDrive Share)

    Can anyone point me in the right direction to get this resolved?

    Here are some details about my environment:

    • Hardware: Variscite VAR-SOM-MX7 iMX7 processor
    • Yocto build: thud (full version thud-fslc-4.14.78-mx7-v1.0)
    • Using linuxfb

    Thanks for any help you can provide.

    0_1565295591095_Capture.JPG

    1_1565191099062_Material Theme Bad 2.jpg 0_1565191099062_Material Theme Bad 1.jpg



  • Hum...am I alone on this one?

    I can't reproduce this on the Rpi 3. Does this issue have something to do with the lack of openGL on the iMX7?


  • Lifetime Qt Champion

    Hi,

    That might be the case. You should also add which version of Qt you are using. If possible also the configure options used to build the Qt version you are using.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.