DLL issue even with all Qt DLL in the directory



  • Hello all,

    I am trying to build an application that was initially developed with:

    • Windows 7
    • Qt 5.6.1
    • MinGW 4.9.2 32bits

    Today I have:

    • Windows 10
    • Qt 5.11.1 (since Qt5.12.1 doesn't include MinGW 32bits :(!)
    • MinGW 5.3.0 32bits

    I followed this tutorial:
    https://wiki.qt.io/Deploy_an_Application_on_Windows
    And nothing worked (windeployqt, manually include everything).
    So I reached the last part: post here to get help!

    Here is the error I have:
    0_1552903050840_d6beb596-c3cb-4f81-a442-5975b8349965-image.png

    Here are the files I have in the directory:
    .
    ├── app.exe
    ├── D3Dcompiler_47.dll
    ├── iconengines
    │   └── qsvgicon.dll
    ├── imageformats
    │   ├── qgif.dll
    │   ├── qicns.dll
    │   ├── qico.dll
    │   ├── qjpeg.dll
    │   ├── qsvg.dll
    │   ├── qtga.dll
    │   ├── qtiff.dll
    │   ├── qwbmp.dll
    │   └── qwebp.dll
    ├── libEGL.dll
    ├── libgcc_s_dw2-1.dll
    ├── libGLESV2.dll
    ├── libstdc++-6.dll
    ├── libwinpthread-1.dll
    ├── moc_predefs.h
    ├── opengl32sw.dll
    ├── platforms
    │   └── qwindows.dll
    ├── Qt5Core.dll
    ├── Qt5Gui.dll
    ├── Qt5Svg.dll
    ├── Qt5Widgets.dll
    ├── styles
    │   └── qwindowsvistastyle.dll
    └── translations
    ├── qt_ar.qm
    ├── qt_bg.qm
    ├── qt_ca.qm
    ├── qt_cs.qm
    ├── qt_da.qm
    ├── qt_de.qm
    ├── qt_en.qm
    ├── qt_es.qm
    ├── qt_fi.qm
    ├── qt_fr.qm
    ├── qt_gd.qm
    ├── qt_he.qm
    ├── qt_hu.qm
    ├── qt_it.qm
    ├── qt_ja.qm
    ├── qt_ko.qm
    ├── qt_lv.qm
    ├── qt_pl.qm
    ├── qt_ru.qm
    ├── qt_sk.qm
    └── qt_uk.qm

    5 directories, 46 files

    Many thanks for your help!


  • Moderators

    @Tapto said in DLL issue even with all Qt DLL in the directory:

    Qt 5.11.1 (since Qt5.12.1 doesn't include MinGW 32bits :(!)

    Qt 5.12.2 fixes that issue, it's been released last week.


  • Moderators

    @Tapto said in DLL issue even with all Qt DLL in the directory:

    Here is the error I have:
    0_1552903050840_d6beb596-c3cb-4f81-a442-5975b8349965-image.png

    Error 0xc0000142 is lower-level than Qt. It could mean that your Windows installation is damaged.

    Does the app work correctly when you run in from Qt Creator?



  • @sierdzio said in DLL issue even with all Qt DLL in the directory:

    Qt 5.12.2 fixes that issue, it's been released last week.
    => But Qt 5.12.2 doesn't come with WinGW 32 bits. And I have to include 32bits libs.

    @JKSH said in DLL issue even with all Qt DLL in the directory:

    Error 0xc0000142 is lower-level than Qt. It could mean that your Windows installation is damaged.

    Does the app work correctly when you run in from Qt Creator?
    => No it doesn't work in Qt Creator either. In Qt Creator, I only get a message "Application crashed". I get the error code only when launching the executable manually.

    As I said I am using 32bits external libs. Maybe the issue is with those libs. Could you give me a pointer on how to try to debug this?

    Many thanks!


  • Moderators

    @Tapto said in DLL issue even with all Qt DLL in the directory:

    => But Qt 5.12.2 doesn't come with WinGW 32 bits.

    Yes it does. https://blog.qt.io/blog/2019/03/15/qt-5-12-2-released/

    => No it doesn't work in Qt Creator either. In Qt Creator, I only get a message "Application crashed". I get the error code only when launching the executable manually.

    The wiki page says, "This guide... assumes that... the release version of your app works correctly when you build + run it from Qt Creator".

    If it doesn't work in Qt Creator, then it won't work when you try to deploy it.

    As I said I am using 32bits external libs. Maybe the issue is with those libs. Could you give me a pointer on how to try to debug this?

    1. Create a small Hello World project using Qt only. Does this run correctly in Qt Creator?
    2. Create a small project that uses your external lib. Does this run correctly in Qt Creator?


  • Hello,

    Sorry, it took me a bit of time to make the tests:

    1. A simple "Hello world" project runs correctly in Qt Creator?
    2. When using the external lib, the program crashes. I suspect an incompatibility of this old lib with Windows 10.
      I need to further investigated this issue...

    Many thanks for your help!


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.