[Moved] Qt svg image not displayed upon running my appln



  • Hello! I'm in real need of some help ! I'm currently working on an opensource project called GNS3 i made required modifications to the code and all is well except for that none of the images which are used in the front end using Qt is displayed.

    I have compiled my source using py2exe of python

    -> i have the image resource file resource.qrc converted into corresponding python file
    -> i have UI files compiled to obtain corresponding python files as well.
    -> i have placed the svg image files in same directory where its accessed.

    No my prob is the .dll file import. I dunno whether the version of the dll files mess up or what. I'm working on windows Xp platform.

    I get the following warning when i compile my code and i don get any of the images.

    """

    C:\GNS3-0.7.4-src (2)\GNS3-0.7.4-src>python setup.py py2exe > logfile
    warning: install_data: setup script did not provide a directory for 'src\GNS3\Dy
    nagen\configspec' -- installing right in 'C:\GNS3-0.7.4-src (2)\GNS3-0.7.4-src\d
    ist'

    warning: install_data: setup script did not provide a directory for 'LICENSE' --
    installing right in 'C:\GNS3-0.7.4-src (2)\GNS3-0.7.4-src\dist'

    warning: install_data: setup script did not provide a directory for 'C:\Qt\4.7.3
    \bin\QtSvg4.dll' -- installing right in 'C:\GNS3-0.7.4-src (2)\GNS3-0.7.4-src\di
    st'

    warning: install_data: setup script did not provide a directory for 'C:\Qt\4.7.3
    \bin\QtXml4.dll' -- installing right in 'C:\GNS3-0.7.4-src (2)\GNS3-0.7.4-src\di
    st'
    """

    plz help!!!! :( My deadlines are nearing !



  • You might be putting the QtSvg4.dll plugin in the wrong place. I don't know anything about python or py2exe though, so I might be off.



  • Actually in the setup.py the file which i compile they access the following files

    1. C:\Qt\4.7.3\plugins\iconengines*.dll
    2. C:\Qt\4.7.3\plugins\imageformats*.dll
    3. C:\Qt\4.7.3\bin\QtSvg4.dll
    4. C:\Qt\4.7.3\bin\QtXml4.dll

    And i made sure that the above files are available in the respective path. I guess there must be some version dependency i'm completely new to Qt creator plz help.



  • [Mod note]
    moved this to the language bindings forum, as it seems to be more of a pyqt/pyside problem.



  • Any1 help plz?! :(



  • Don't count too much on help here. Your setup is kind of, let's say "unusual".

    You will have to put the plugins into the correct path, as Andre already suggested. Neither he nor me can tell you where exactly to put those. I never used python bindings for Qt, so I don't know the search path for plugins.



  • okie :) I'll update here if i get over the issue ! May be will be usefull for someone . Thanks for the reply



  • [quote author="rockdude" date="1308655120"]okie :) I'll update here if i get over the issue ! May be will be usefull for someone . Thanks for the reply[/quote]

    have you tried SVGT icon


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.