Qt Creator 3.5.1 won't start on Windows 7



  • I'm trying to get Qt Creator 3.5.1 running on my Windows 7 Enterprise box. It installs just fine, but when I try to launch it, nothing happens. The process does appear in Sysinternals' Process Explorer as it loads up, but then it just dies. There are no error messages or anything else like that to help diagnose what went wrong.

    Looking at the Windows event logs, I get this for Qt Creator:

    Faulting application name: qtcreator.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x561c8ab4
    Faulting module name: ig4icd32.dll, version: 8.14.10.1930, time stamp: 0x4aba6fc2
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x002095ed
    Faulting process id: 0x1458
    Faulting application start time: 0x01d1217fb0580a8a
    Faulting application path: C:\Qt\qtcreator-3.5.1\bin\qtcreator.exe
    Faulting module path: C:\Windows\system32\ig4icd32.dll
    Report Id: 0aaecc12-8d73-11e5-99b9-001b211d427b

    Any ideas on how to fix this? Thanks.



  • Hi, looks very much like an OpenGL problem, see answer here



  • This post is deleted!


  • @hskoglund That solved the problem! Thanks!

    Heh, I should've known this could crop up. I saw a similar issue on Linux a while back too. Go figure...



  • Hello
    Forgive my English
    I tried your solution but it does not work
    Here are the windows event logs

    Application error :
    qtcreator.exe
    0.0.0.0
    561edd69
    unknown
    0.0.0.0
    00000000
    c0000005
    00000000
    db8
    01d122c1a1c017f1
    C:\Qt\Tools\QtCreator\bin\qtcreator.exe
    unknown
    e028af87-8eb4-11e5-90c7-00235439ccb9

    Windows error reporting
    73489767
    27
    BEX
    Non disponible
    0
    qtcreator.exe
    0.0.0.0
    561edd69
    StackHash_0a9e
    0.0.0.0
    00000000
    00000000
    c0000005
    00000008

    C:\Users\Utilisateur\AppData\Local\Temp\WERACF.tmp.WERInternalMetadata.xml
    C:\Users\Utilisateur\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_qtcreator.exe_d0cca4d94814cd96e1a965754061eb7b8fe937_1824373b


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.