Module machine type 'ARM' conflicts with target machine type 'X86



  • when i tried to build a static version of Qt ,i got the following error

    @fatal error LNK1112: module machine type 'ARM' conflicts with target machine type 'X86'
    QtGui - 1 error(s), 1 warning(s)@

    how to fix this..



  • Am I right in guessing you're using Visual Studio on Windows?

    Assuming this is the case, my google-foo tells me that you should try having a look at
    properties->configuration properties ->Linker->Advanced->Target Machine and set that to ARM

    I don't use Windows myself so I'm just going off what the internet tells me. Someone with a bit more knowledge might be of more help if that doesn't work.



  • yes i am using using Visual Studio on Windows with Qt visual studio add in.

    the target machine is already set to ARM.but still im not able to fix the error.



  • What platform are you targeting? WinCE?

    If my understanding of what I've found through google [1] is correct, the most likely problem is that QtCore is compiled for X86 rather than ARM. You probably need to recompile the library with the right compiler and give it another try.

    References:
    [1] Semi-related forum post I found "here":http://www.qtcentre.org/threads/28527-machine-type-X86-conflicts-with-target-machine-type-THUMB



  • ya WinCE /ARMV4I target.

    in the configuration properties->targetmachine ,these are the options that are available,ARM4 (/QRarch4),ARM4T (/QRarch4t).but mine is a ARMV4I target.i would like to know is these any specfic options for this target or same as ARM4.



  • Looking at the SDK download page, did you grab the "Qt libraries 4.7.3 for Windows CE":http://qt.nokia.com/downloads/win-ce-cpp ?

    If not Visual Studio will compile your code to target ARM, then fail when it tries to link it with the X86 QtCore stuff.



  • but i also have a WinCE target with MIPS processor ,there im getting link errors like this.

    @QtGuid.lib(qimagereader.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol "public: static bool __cdecl QGifHandler::canRead(class QIODevice *)" (?canRead@QGifHandler@@SA_NPAVQIODevice@@@Z) referenced in function "class QImageIOHandler * __cdecl createReadHandlerHelper(class QIODevice *,class QByteArray const &,bool,bool)" (?createReadHandlerHelper@@YAPAVQImageIOHandler@@PAVQIODevice@@ABVQByteArray@@_N2@Z)
    1>QtGuid.lib(qimagereader.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol "public: __cdecl QGifHandler::QGifHandler(void)" (??0QGifHandler@@QAA@XZ) referenced in function "class QImageIOHandler * __cdecl createReadHandlerHelper(class QIODevice *,class QByteArray const &,bool,bool)" (?createReadHandlerHelper@@YAPAVQImageIOHandler@@PAVQIODevice@@ABVQByteArray@@_N2@Z)
    1>QtGuid.lib(qimagewriter.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: __cdecl QGifHandler::QGifHandler(void)" (??0QGifHandler@@QAA@XZ)
    1>QtGuid.lib(jmemmgr.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol getenv referenced in function jinit_memory_mgr
    1>....\bin\qmlviewer.exe : fatal error LNK1120: 3 unresolved externals@



  • My last attempt. From the "msdn website":http://msdn.microsoft.com/en-US/library/21ksa10x.aspx :

    Select Rebuild Solution from the Build menu. You can also select Clean Solution from the Build menu and then build the solution.

    If that doesn't work you'll have to wait until someone else comes along who is more familiar with the Windows world.

    Good luck.



  • this is my output window

    @ Creating library...
    LINK : warning LNK4068: /MACHINE not specified; defaulting to X86
    .\tmp\obj\debug_static\jaricom.obj : fatal error LNK1112: module machine type 'ARM' conflicts with target machine type 'X86'
    Results Build log was saved at "file://c:\Qt_shadowbuild\Qt471\build-un31\src\gui\tmp\obj\debug_static\BuildLog.htm"
    QtGui - 1 error(s), 1 warning(s)@

    i specified /MACHINE:THUMB,now it build fine.but when i create another project all parts of the GUI is not visible.if it a window only project it can be seen,but if i add some child widgets to that im not able to see it.also i am able to see context menu,status bar ,menu etc..

    do anyone have a solution.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.