Qt5 + eglfs + webkit causes segmentation fault



  • I'm running Qt 5.0.1 with the eglfs platform on an iMX6. When I run the example browser (.../examples/webkitwidgets/browser/browser) and do some light browsing things work fine. When I hit a few javascript identifier test sites I can see that JavaScript is enabled. When I load up the heavier JavaScript test sites it will stall or, in the case of http://krakenbenchmark.mozilla.org/kraken-1.1/driver.html, it will cause a segmentation fault.

    Also, when when I just go to http://www.google.com, type a search term, and submit the form it causes segmentation fault.

    Are these segmentation faults due to WebKit, or the example browser I'm using, or both?


  • Moderators

    That is impossible to say without a backtrace.

    Maybe the application is just running out of memory? The iMX boards tend to have not too much of that and java-script heavy sites like to use a lot.



  • These issues have nothing to do with memory (in my platform I run with a large swap) so far, and there are some are already reported upstream. Please see below thread I raised.

    http://comments.gmane.org/gmane.comp.lib.qt.devel/10429



  • Hi there

    I am using Qt5 (5.2.0) and cross-compiled it for armhf (for imx6q) with opengl es support. I am currently trying out the browser in examples/webkitwidgets/browser with -platform linuxfb. I am experiencing the same symptoms of the browser crashing with light browsing (probably javascript issue aswell).

    Has this issue gone any further or maybe solved ?
    is it related to: https://bugreports.qt-project.org/browse/QTBUG-34572

    regards
    Einar



  • Hi there again
    I am running the same browser on my i.MX6Q board with -platform eglfs and it crashes in similar situation when doing some javascript work. Normal HTML (4/5) seems to be working fine.
    Anything further happened regarding this issue ?

    regards
    Einar



  • [quote author="einarmar" date="1389191996"]Hi there again
    I am running the same browser on my i.MX6Q board with -platform eglfs and it crashes in similar situation when doing some javascript work. Normal HTML (4/5) seems to be working fine.
    Anything further happened regarding this issue ?

    regards
    Einar[/quote]
    Hello, Einar
    I have same problem.
    Qt5.2.1 cross-compiled with arm-gnueabihf 4.8 (linaro) with TI am335x ARM SDK & SGX SDK 4_09_001.
    Evererything not using javascript works fine, but when site consists javascript, app crashes with SEGFAULT.

    Do you have solved your problem&



  • Hi there
    I haven't because I'm currently not working actively in this right now.
    Would be glad to know if you had any luck with this.

    Regards
    Einar



  • Is there any news related this problem?

    I have exactly same problem.
    Tried to cross-compile with following:
    Host: Ubuntu 13.10 (Intel)
    gcc-linaro-arm-linux-gnueabihf-4.8-2014.04_linux with QT5.3.1 and QT5.4

    Target: Olimex A20 lime ( ARMv7 Processor rev 4), EGLFS

    Javascript seems to crash webkit. I have tried with qml (qmlscene) and QtWebKitWidgets -application.

    GDB output in case of QtWebKitWidgets
    Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
    0xb5a81530 in ?? () from /usr/local/qt5olim2_last/lib/libQt5WebKit.so.5

    I have also tried with different version of gcc-linaro-arm-linux-gnueabihf without success.

    br,
    toni



  • Yeah it is usually because of high memory use of JavaScript engine or due to bugs in JSC
    try to disable JavaScript to see if that works

    or you can try different build ...paying special attention to recent patches (JavaScript or EGLFS related) etc.

    NB! These posts are rather old but could give you a few pointers...
    http://thebugfreeblog.blogspot.com/2012/11/making-qtwebkit-with-webkit2-in-qt-50.html
    https://bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=98857

    Edit: Since you mentioned Qt 5.4 - perhaps you could try the other web engine included in Qt 5.4 - Blink
    "Qt WebEngine":http://qt-project.org/wiki/New-Features-in-Qt-5.4 - New module with a web engine based on Chromium.



  • Javescript disabled -> no effects...still segfault, weird...
    WebEngine:
    Project WARNING: QtWebEngine is not maintained for this platform/configuration and is therefore disabled.
    :-(

    I will continue desperately...



  • I'm working with Qt5.4.0(eglfs)-qtwebkits-example-example built in an OpenEmbedded environment, cross-compiled with arm-gnueabihf 4.7 (linaro) with TI am335x ARM processor and using TI SDK 5_01_01_01 for graphic drivers and library support.

    All Qt packages will compile, install, and build on my rootfs images.
    I can run native examples like 'Qt5_CinematicExperience'

    When I go to launch ./browser inside /usr/share/qt5/examples/webkitwidgets/browser directory, I automatically get a 'Segmentation Fault'.

    I read one forum that to run browser, you had to give the argument of './browser -display www.google.com' .
    Are there other arguments or commands you need to pass when trying to run this example*?*

    Additionally, I know that a few export run-time commands are required for Qt, like:
    export QT_QPA_EGLFS_PHYSICAL_WIDTH=197
    export QT_QPA_EGLFS_PHYSICAL_HEIGHT=111
    I am wondering if there are any other export commands I need to run by Qt for it to run these webkit examples. All qtwebkit examples are giving Segmentation fault.

    Any suggestions or comments would go a long way as this is my first time working with QtWebKit-Examples. [=



  • I'm working with Qt5.4.0(eglfs)-qtwebkits-example-example built in an OpenEmbedded environment, cross-compiled with arm-gnueabihf 4.7 (linaro) with TI am335x ARM processor and using TI SDK 5_01_01_01 for graphic drivers and library support.

    All Qt packages will compile, install, and build on my rootfs images.
    I can run native examples like 'Qt5_CinematicExperience'

    When I go to launch ./browser inside /usr/share/qt5/examples/webkitwidgets/browser directory, I automatically get a 'Segmentation Fault'.

    I read one forum that to run browser, you had to give the argument of './browser -display www.google.com' .
    Are there other arguments or commands you need to pass when trying to run this example*?*

    Additionally, I know that a few export run-time commands are required for Qt, like:
    export QT_QPA_EGLFS_PHYSICAL_WIDTH=197
    export QT_QPA_EGLFS_PHYSICAL_HEIGHT=111
    I am wondering if there are any other export commands I need to run by Qt for it to run these webkit examples. All qtwebkit examples are giving Segmentation fault.

    Any suggestions or comments would go a long way as this is my first time working with QtWebKit-Examples. [=


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.