Strange error message from QtCreator



  • My environment:
    Windows7
    Qt 4.8.3
    QtCreator 2.5.2

    My project is QWidget based (not QML)

    Before I'm debugging my project, I always get this message:


    Debugging Helper Missing

    The debugger could not load the debugging helper library.

    The debugging helper is used to nicely format the values of some Qt and Standard Library data types. It must be compiled for each used Qt version separately. In the Qt Creator Build and Run preferences page, select a Qt version, expand the Details section and click Build All.

    Continue Anyway Open Qt Options Turn off Helper Usage Hide Details...

    I've tried to do this, but in "Details" section I have only disabled buttons (for QML)...
    What can I do with this message?



  • For debugger helper working under windows

    Tools->Options->Debugger->Cdb (click under the link "Debugging Tools for Windows") and Install the debugger tools

    • Tools->Options->Debugger->Cdb->autodetect
    • Tools->Options->Debugger->Debugger helper-> Debug Debugger helper
      Will it help for you


  • [quote author="gayu" date="1353496209"]
    Tools->Options->Debugger->Cdb (click under the link "Debugging Tools for Windows") and Install the debugger tools

    • Tools->Options->Debugger->Cdb->autodetect
    • Tools->Options->Debugger->Debugger helper-> Debug Debugger helper
      Will it help for you[/quote]

    Thnx, but I see under CDB tab nothing what is "Install the debugger tools" and I can't see the "click under the link "Debugging Tools for Windows" too...





  • [quote author="gayu" date="1353498871"]Hope so the link will be helpful for you
    http://doc.qt.digia.com/qtcreator-snapshot/creator-debugger-engines.html[/quote]

    I've done what I'd read here, but this not solved my problem...


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.