[OSX10.5.8] applications crash when launched



  • After several days of work, I've managed to
    build QT4.6.3 in purely 64 bit arch with all
    the supported dependencies.

    Once installed, I tried to launch the prebuilt
    applications in the bin directory and they all
    crash.

    Has anyone experienced anything like this or
    better still, know why it is happening?

    Any help would be appreiated.

    Example crash report.

    Process: qdbusviewer [181]
    Path: /usr/local/qt463/bin/qdbusviewer.app/Contents/MacOS/qdbusviewer
    Identifier: qdbusviewer
    Version: ??? (???)
    Code Type: X86-64 (Native)
    Parent Process: launchd [1]

    Date/Time: 2010-10-10 19:00:37.599 +0100
    OS Version: Mac OS X 10.5.8 (9L30)
    Report Version: 6
    Anonymous UUID: 7AAD3815-375D-4677-8FE0-885E3F0A2151

    Exception Type: EXC_CRASH (SIGABRT)
    Exception Codes: 0x0000000000000000, 0x0000000000000000
    Crashed Thread: 0

    Thread 0 Crashed:
    0 libSystem.B.dylib 0x00007fff8264cf16 __kill + 10
    1 libQtCore.4.dylib 0x0000000100d00875 qt_message_output(QtMsgType, char const*) + 133
    2 libQtCore.4.dylib 0x0000000100d00a17 qt_message(QtMsgType, char const*, __va_list_tag*) + 183
    3 libQtCore.4.dylib 0x0000000100d00c0a qFatal(char const*, ...) + 170
    4 libQtGui.4.dylib 0x000000010011d87d qt_init(QApplicationPrivate*, int) + 2061
    5 libQtGui.4.dylib 0x000000010018bdb2 QApplicationPrivate::construct() + 66
    6 libQtGui.4.dylib 0x000000010018c216 QApplication::QApplication(int&, char**, int) + 102
    7 com.trolltech.dbusviewer 0x000000010000cf0d main + 77
    8 com.trolltech.dbusviewer 0x0000000100003674 start + 52

    Thread 0 crashed with X86 Thread State (64-bit):
    rax: 0x0000000000000000 rbx: 0x0000000000000000 rcx: 0x00007fff5fbff678 rdx: 0x0000000000000000
    rdi: 0x00000000000000b5 rsi: 0x0000000000000006 rbp: 0x00007fff5fbff690 rsp: 0x00007fff5fbff678
    r8: 0x00007fffffe00838 r9: 0x0000000100fe9538 r10: 0x00007fff82624e36 r11: 0x0000000000000202
    r12: 0x0000000000000003 r13: 0x00007fff5fbff740 r14: 0x0000000000000003 r15: 0x00007fff5fbff8b0
    rip: 0x00007fff8264cf16 rfl: 0x0000000000000202 cr2: 0x00007fff703af950

    Binary Images:



  • Just built 4.7.0 and the same problem. When I build it
    in 32 bit everything works fine.



  • Seems installing QT behaves differently
    when built without frames works. When
    built with frameworks all executes OK.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.