Dzień dobry, przywitajmy się.
-
Hm, na jakiej zasadzie Rzeszów/Gdańsk? Niezbyt typowe połączenie :-) U mnie Olsztyn/Rzeszów (urodzenie/do niedawna zamieszkanie), a teraz Monachium.
-
Aha, ok. Czyli prawie na odwrót w porównaniu do mnie :D
-
To może tak od siebie, jestem programistą php (tak wiem very funny) już od jakiegoś czasu, i uczę się c++ oraz qt, wysyłam jakieś patche do KDE dla KDevelop, i chce się przebranżowić na programistę cpp. Długa droga jeszcze, ale dzięki temu że znam programowanie zorientowane obiektowo łatwiej jest mi odnaleźć się w kodzie c++, co prawda składnia mnie czasami przeraża :P Ale daje radę, przerobić raz jeszcze symfonie Grębosza, thinking in c++ i będzie dobrze!
-
Witam.
Pozdrowienia z Krakowa :) -
Leszno/Bydgoszcz pozdrawia! Długo bo prawie 3 lata zajmowałem się tylko ASM'em ale z racji pracy inżynierskiej musiałem rozszerzyć swoje magiczne moce i tak trafiłem na Qt. Jeśli przejście z PHP na Cpp Qt jest bolesne to pomyśl @cojack o mnie :P Od sprzętu do abstrakcji :D
-
Cześć,
pozdrowienia spod Krakowa. Studiuję infę stosowaną na AGH. Nie lubię PHP więc z głupa wziąłem projekt z baz w Qt. Ale dokumentacja jest na tyle dobra, że nie ma znaczenia że jestem początkujący.Chętnych do pomocy zapraszam do forum Installation and Deployment w celu rozwiązania problemu nad którym wiszę trzeci dzień :D
-
[quote author="jaskmar" date="1357581405"]Nie lubię PHP[/quote]
A to niespodzianka ;)
Sorry, niestety na pluginach SQLowych się w Qt nie znam. Musi być koniecznie static?
-
Nie. Może być z załączonym plikiem .so. Chodzi o to że jak zaniosę aplikację do oceny prowadzącej, to żeby ona sobie mogła to odpalić gdziekolwiek. Próbowałem też dynamicznie podpinać ale nic nie wskórałem. Wątek z 4programmers: http://forum.4programmers.net/C_i_C++/209807-qt_dynamiczne_ladowanie_bibliotek_so
-
Hej jaskmar , mozliwe ze juz rozwiazales swoj problem, ale dopiero teraz zauwazylem. Ja na win przebudowalem biblioteki qt z flaga
-qt-sql-<driver> ... Enable a SQL <driver> in the QtSql library, by default none are turned on.Powoduje to tyle ze plugin jest wbudowany w qtsql i nie musisz sie juz o niego martwic.
W twoim przypadku bylo by to -qt-sql-qsqlpsql4http://radekp.github.com/qtmoko/api/buildsystem/over-configure-options-qt-1.html
-
Wow, Qt na uczelni, respekt! Ja miałem na PRz dwa wykłady o Qt, ale ludzie krzywo patrzyli, bo koło studenckie sponsorowane przez Microsoft ;) Oprócz tego, prawie nikt nie słyszał tam o tym.
-
-
Port Qt5 na Androida wejdzie oficjalnie w Qt5.1, podobnie port na iOS.