No document matching "ui.MainWindow.h" could be found. Wie ktoś co może być nie tak?
-
Witam. Chciałem dodać do button-a akcję, która by robiła Frame Capture z kamery internetowej. Chcąc przejść do Slotu by zdefiniować tą akcję wyświetla mi błąd : " No document matching "ui.MainWindow.h" could be found. Rebiulding the project might help." Natomiast w Application output jest coś takiego :" QMetaObject::connectSlotsByName: No matching signal for on_pushButton_display_frame() " . Tutaj jest cały program : https://github.com/MiloszZiemba/Repozytorium2
Jeżeli nie podałem jakiś ważnych informacji to z góry przepraszam,ale jestem początkujący w tej dziedzinie.
Dziękuję za pomoc. -
Sprawa do zamknięcia.
-
Kod wygląda OK. Wyrzuć cały build dir z dysku (cały folder budowy + Makefile + .qmake.stash id.), a w Qt Creatorze odpal "run qmake" i "rebuild".
BTW. Nie wrzucaj pliku .pro.user* do repozytorium, ani aretefaktów z budowy (pliki .o, .obj itd.), to będzie przeszkadzać innym, którzy by chcieli skompilować ten kod. Chociaż, nikt nie skompiluje bo nie ma określonej licencji w repzytorium ;-)
-
Mógłbyś mi powiedzieć gdzie znaleźć ten folder dir(cały folder budowy + Makefile + .qmake.stash id.), ponieważ nie wiem co mam usunąć , a nie chce zepsuć tego bardziej.Najlepiej byłoby abyś podał mi przykładową ścieżkę do tego.
Pozdrawiam
-
build-Camera_Qt-Desktop_Qt_5_9_0_MinGW_32bit-Debug
i
build-usbcamera-Desktop_Qt_5_9_0_MinGW_32bit-Debug
-
@sierdzio Dzięki za pomoc.
-
Sprawa do zamknięcia.