Skip to content
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
  • Search
  • Get Qt Extensions
  • Unsolved
Collapse
Brand Logo
  1. Home
  2. International
  3. Polish
  4. Brak zmian w pliku ui
Forum Updated to NodeBB v4.3 + New Features

Brak zmian w pliku ui

Scheduled Pinned Locked Moved Unsolved Polish
2 Posts 2 Posters 1.1k Views 1 Watching
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • J Offline
    J Offline
    Jopinho
    wrote on last edited by

Witam. W Qt Creatorze w Designerze w moim projekcie stworzyłem już StackedWidget z Buttonami i LineEditami. Parę dni później, gdy wróciłem do projektu i chciałem dodać nowe LineEdity, nie mogę się do nich odwołać w slocie. Plik ui jakby ich wogóle nie rejestrował, tak samo jest przy uruchomieniu programu. Mimo, że w Designerze widzę zmiany nie są one jakby naniesione. Bardzo proszę o pomoc :)

1 Reply Last reply
    0
    • Chris KawaC Offline
      Chris KawaC Offline
      Chris Kawa
      Lifetime Qt Champion
      wrote on last edited by

Cześć, witamy na forum

Na początek sprawdź, czy zmiany zapisują się do pliku .ui. Otwórz go w edytorze tekstowym i poszukaj zmian które wprowadziłeś. Jeśli ich tam nie ma to może plik ma ustawioną flage tylko do odczytu?
      Jeśli plik .ui jest ok to w Qt Creatorze użyj opcji Build->Run qmake, a potem zbuduj ponownie projekt i zobacz czy zmiany się pojawiły.
      Jeśli to nie pomoże otwórz katalog budowania projektu, poszukaj i usuń plik ui_NazwaTwojejKlasy.h po czym zbuduj ponownie projekt.
      Jeśli to też nie pomoże to usuń całkiem katalog budowania i zbuduj projekt ponownie.

1 Reply Last reply
      0

• Login

• Login or register to search.
      • First post
        Last post
      0
      • Categories
      • Recent
      • Tags
      • Popular
      • Users