Runtime scripting
-
wrote on 25 Aug 2011, 07:06 last edited by
Някой наясно ли е дали има такова животно?
Виждал съм хора да говорят за Lua и възможностите му като скриптов език, но пък бих предпочел да ползвам QtScript който като синтаксис си е направо Javascript, но никъде не мога да намеря информация дали и как става цялата работа. Общо взето искам да направя така че докато работи програмата да може да "зарежда" скриптове, или да ги "презарежда" (т.е. като направя някаква промяна да имам някакъв triger за презареждането), както и да не е необходимо да се компилира - все едно слагаш джаваскрипт на страница и го пускаш.....Много ще съм благодарен за всякакви насоки, тъй като това ще е нещо което ще искам да използвам много за в бъдеще.
-
wrote on 25 Aug 2011, 19:46 last edited by
Мисля, че QtScript ще ти свърши работа. Не виждам проблем да зареждаш скриптове, докато програмата работи и да ги изпълнява. KDE го прави доколкото знам. Там има доста програми, който изпълняват скриптове и мисля, че всичките са точно QtScript-ове.
-
wrote on 25 Aug 2011, 19:50 last edited by
Много отдавна спрях да ползвам КДЕ. Опитах се отново, след като научих че Qt се използва обширно там, но определено не ми хареса. Предпочитам гном 3 - така е направен че ми позволява да се концентрирам повече над това което правя, без да има излишни прозорци и барове (мисля че са наподобили начина на работа на Мак ОС).
Можеш ли да ми дадеш пример за някоя програма която го използва, за да проверя как са нещата?
-
wrote on 25 Aug 2011, 20:04 last edited by
KWin и Plasma Desktop ми идват веднага на ум.
-
wrote on 25 Aug 2011, 20:10 last edited by
хм, ок, ще потърся....
-
wrote on 26 Aug 2011, 17:40 last edited by
Никой друг ли няма идея? :(
1/6