Skip to content
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Groups
  • Search
  • Get Qt Extensions
  • Unsolved
Collapse
Brand Logo
  1. Home
  2. International
  3. Polish
  4. Rich Text
Qt 6.11 is out! See what's new in the release blog

Rich Text

Scheduled Pinned Locked Moved Polish
2 Posts 2 Posters 1.7k Views 1 Watching
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • L Offline
    L Offline
    leslaw
    wrote on last edited by

Dzien Dobry,
    Jestem nowicjuszem jeśli chodzi o QT i stoi przede mną zadanie wyjaśnienia czy ta platforma
    daje możliwości na jakie liczę. W związku z tym mam pytanie dotyczące kontrolki QTextEdit.
    Podobno daje ona możliwość edycji dokumentów zawierających Rich Text. Nie jest dla mnie jasne
    czy ten format jest identyczny z formatem RTF Microsoftu, czy jest to inny format majacy jakiś związek z html.
    W szczególności potrzebne mi sa: subskrypty i superskrypty, rozne rodzaje fontow,
    znaki alfabetu greckiego i inne znaki (dostępne np. w MS Wordzie jako "symbols"), fonty pogrubione (bold)
    oraz pochyle (italic) itp. Z pobieżnego testu widze, ze nie da się skopiować tego typu znakow (przez copy and paste) z WordPada do kontrolki QTExtEdit.
    Leslaw

1 Reply Last reply
    0
    • sierdzioS Offline
      sierdzioS Offline
      sierdzio
      Moderators
      wrote on last edited by

Przez Rich Text w Qt rozumiemy HTML syntax.

Cytat z "dokumentacji":http://qt-project.org/doc/qt-5.0/qtgui/richtext-html-subset.html:
      [quote]Rich text is described using a subset of HTML 4 markup, refer to the Supported HTML Subset page for more information.[/quote]

(Z(:^

1 Reply Last reply
      0

• Login

• Login or register to search.
      • First post
        Last post
      0
      • Categories
      • Recent
      • Tags
      • Popular