Min dolgoztok most (mármint a Qt-tal)
-
[quote author="k_attis" date="1302971175"]Sziasztok !
Már régóta szemezek a Qt-vel. Lenne egy induló projektem de a profi RADok ( Codegear/mostohagyerek C++-al és a MS VS/lassú C#-al ) nem nagyon jönnek be a jelfeldolgozással foglalkozó projekthez.
Qt lenne az alternatíva (wxWidgest meg hasonlók felejtők, drágább a hús mint a leves) erre most bejelentette a Nokia hogy Win fog futni a készülékein, ez szerintetek mennyiben fog a Qt fejlesztésére hatni ?
Nem szeretnék két szék közé ülni, mert a Win oprendszerekre a Visual Studio lesz úgyis erőltetve.
És ha meg áttérek Qt-re és ezt időközben elsorvasztják akkor portolhatom át az egészet ...
[/quote]Egy ideig (valószínűleg még elég sokáig) biztosan támogatja a Nokia Qt-t (2014-ig biztosan), egyelőre aktívan fejleszti, így nem aggódnék a helyedben ezen egyelőre. Androidos port már létezik, szerintem idővel a WP7-es is meg lesz.
-
Igen, ez az "elopcalypse" elég érdekes volt, főleg, hogy még mindig nem biztos semmi sem, szerintem hiba volt, de nah...
Ami a témát illeti, nem hinném, hogy gond lenne vele, mivel a már meglévő kódok GPL licence alatt elérhetőek, illetve a Qt Desktopon a Trolltech-től függ, igaz ők a Nokiáé, de azért mégis külön kell kezelni őket, tehát Qt Desktop környezetben (és mobilon is) nagyon sokáig támogatva lesz még, sőt nem kell elfelejteni a MeeGo-t sem, ami szintén Qt-re építkezik és mögötte sok vállalat ál, köztük az Intel egyelőre teljes mellszélességgel!
-
Sziasztok!
Én is nem rég óta foglalkozok Qt-val, elsődlegesen azért kezdtem el kísérletezni vele, hogy megtanuljak normálisan C++-ul :)
Jelenleg egy makroökonómiai oktatási segédleten dolgozok, amit nagyravágyó reményeim szerint egyszer majd néhány egyetemen viszont fogok látni. Többféle, az alap makroökonómiai modellekkel tud különböző számításokat elvégezni, olyanokat amilyenek pl. egy gyakorlati órán vagy akár az életben is előjöhetnek, illetve a kiszámolt eredményeket grafikusan is meg tudja jeleníteni skálázható, szép koordináta rendszerekben. Igazából az alap widgeteken kívül semmi extrát nem használok hozzá, jelenleg azt szeretném elérni, hogy dll-ből húzzom be mindenféle erőforrásokat, de ha egyszer jobban megértem a plugineket (mintha azok platformfüggetlenek lennének) akkor szeretnék azokra is áttérni. Illetve szeretnék egy nap olyan dll-t vagy plugint készíteni hozzá, ami R-hez vagy matlabhoz hasonlóan megadott képlet alapján tudna értékeket számolni, amiket felhasználnék a függvények kirajzolásához (pl. be lehetne írni egy mezőbe, hogy y = x ^ 2 és ezt tudná értelmezni és kirajzolni meg számolni vele) de ez távoli terv egyelőre.
Ide pedig azért regisztráltam be, hogy segítsek szabadidőm függvényében a wiki fordításában és népszerűsítsem a Qt-t :) -
[quote author="HuXiKa" date="1304534484"]Illetve szeretnék egy nap olyan dll-t vagy plugint készíteni hozzá, ami R-hez vagy matlabhoz hasonlóan megadott képlet alapján tudna értékeket számolni, amiket felhasználnék a függvények kirajzolásához (pl. be lehetne írni egy mezőbe, hogy y = x ^ 2 és ezt tudná értelmezni és kirajzolni meg számolni vele) de ez távoli terv egyelőre.[/quote]
Gondolom a QScriptEngine-t már láttad, szerintem erre a célra is egész jól tudnád használni.
-
Igen, nézegettem. Egyetlen gondom vele jelenleg, hogy például adott egy XML fájlom (kábé...)
@<equations>
<equation>
<name>name</name>
<formula>A = B + C * ( D - E )</formula>
</equation>
...
</equations>@Mindent szépen beolvas, tudok belőlük function-öket gyártani, számolni, minden szép. Csak a gáz az, hogy az összes, az egyenletben szereplő változót ki kell fejeznem egy külön egyenletbe
@<equations>
<equationgroup>
<equation>
<name>name1</name>
<formula>A = B + C * ( D - E )</formula>
</equation>
<equation>
<name>name2</name>
<formula>B = A - C * ( D - E )</formula>
</equation>
<equation>
<name>name3</name>
<formula>C = A - B / ( D - E )</formula>
</equation>
...
</equationgroup>
...
</equations>@És ez így nem a legszebb, és sajna a QScriptEngine nem tud kiértékelni olyan kifejezést hogy 60 = B + 10 * ( 8 - 3 ) és kidobná hogy B = ... . Szóval valószínüleg majd kell valami saját kifejezésfát építő és átrendező cuccot írni hozzá (vagy behúzni Matlab-ból vagy R-ből valamit, de ezt a lehetőséget még nem néztem meg).
-
Igazad van, ez valóban bonyolultabb probléma. Az én gondolkodásomhoz az állna közelebb, hogy használnám a már rendelkezésre álló dolgokat (pl. R), főleg, ha az nagyrészt megfelel az igényeidnek (egy ilyen kiértékelőt megírni azért elég munkás feladat - bár érdekes kihívás).
-
Sziasztok!
Igaz, hogy "főállásban" inkább webes téren mozgok (PHP, Javascript, stb...) ám mindig is érdekelt az asztali alkalmazások fejlesztése. Már régebben volt is alkalmam kísérletezni Qt-val, de valahogy mégis más felé szakosodtam. Egyik ismerősöm hívta fel a figyelmemet a QML-ben rejlő lehetőségekre, és be kell ismernem nagyon megtetszett ez a környezet. Viszonylag egyszerű eligazodni benne, és legtöbb esetben dokumentáció nélkül is rá lehet jönni a megoldásokra. Szabad időmben dolgozom egy játékon, amit a későbbiekben Maemo-ra illetve Symbianra is portolni szeretnék. Desktop környezetben már most is használható.
A projekt címe: EvidenceHunt Game
A forráskód megtalálható ezen a címen: http://projects.forum.nokia.com/EvidenceHunt -
Én egy fordítóprogramon dolgozom mostanában. Időnként megoldhatatlannak tűnő problémákba ütköztem, aztán valahogy sikerült túllendülnöm rajtuk. Lassan elkészülök az alapokkal, viszont találkoztam egy érdekes jelenséggel. Leírom, hátha tudtok mondani valami okosat:
Van mondjuk egy Widget nevű osztályom, abban két metódus: egy és ketto. :)Van egy kódrészlet, ami egyben teljesen jól működik.
Pszeudo kódban mondjuk így néz ki:
ciklus amíg nincs file_vege
beolvas_file
tarol_adat
...
ciklus végeNa most, ha ezt a kódrészletet átrakom kettobe, és meghívom egyből, mint egy függvényt, akkor nem működik, mert a ciklus elején úgy véli, rögtön vége van az adatállománynak. Minden változó, egy és ketto is publikus.
Mi lehet a baj?