BB Dev Alpha B and QtCreator problem



  • Hi all,
    I've received this device under BB Qt port program...Just received it and i tried to configure all environments to develop on it...I followed Qt blackberry wiki here and all went ok.
    I've just a little problem: when I run the app using QtCreator, after all good informations (auth ecc...) I receive the error the device has rejected the connection thru ssh (before this error I got a minimum length key issue that I've resolved).
    App was installed and perfectly runs on the device.



  • Maybe just try again? I believe there can only be one connection at a time, and sometimes it takes time for it to close properly. So if you try too quickly, the 2nd connection may fail. Or does it happen every time?



  • The first time I have tried it gave me error in output pane.
    Today it seems get started, but a dialog has been shown:
    @
    Connection refused: Invalid contents after ssh key. Unable to send ssh key to target
    @



  • Are you on Windows or on Linux?



  • Currently I'm using windows because I think is better supported right now



  • So I guess you are using putty tools to generate SSH key? Right? Putty itself uses different format than SSH. Puttygen allows to get SSH key in proper format. Sorry for vague description but maybe that will help if that's your problem.



  • [quote author="daliusd" date="1357127407"]So I guess you are using putty tools to generate SSH key? Right? Putty itself uses different format than SSH. Puttygen allows to get SSH key in proper format. Sorry for vague description but maybe that will help if that's your problem.[/quote]

    Yes I have. But it works...when I launch the app thru qtcreator, it compiles, installs and then it prompts to me a dialog to choose a valid executable to use (it writes executable not found!) but it successfully transfers and installs the new exec!



  • Very interesting. I will try to run my app later tonight from QtCreator (there was no need to run from QtCreator yet) on BB10 alpha device and we could procede from there. I run with QtCreator successfully (don't remember if PlayBook or Simulator however) but I'm using Linux (not Windows).

    Now (if you are impatient) I can only recommend googling for exact error string. If it will be part of some open source project (e.g. QtCreator) you will get something.



  • [quote author="daliusd" date="1357136326"]Very interesting. I will try to run my app later tonight from QtCreator (there was no need to run from QtCreator yet) on BB10 alpha device and we could procede from there. I run with QtCreator successfully (don't remember if PlayBook or Simulator however) but I'm using Linux (not Windows).
    [/quote]

    I just need to give a try using linux at this point...Using the same code instead of port that in cascades could be a very beautiful thing!



  • [quote author="AlterX" date="1357136520"]
    I just need to give a try using linux at this point...Using the same code instead of port that in cascades could be a very beautiful thing!
    [/quote]

    Using the same code is really possible. In my case I'm not using components (just plain QML) so preparing app for PlayBook and BB10 was very easy. There were some specific cases (e.g. PlayBook does not have IMEI) but they were basically resolved with #ifs and a little bit of extra code.



  • [quote author="daliusd"
    Using the same code is really possible. In my case I'm not using components (just plain QML) so preparing app for PlayBook and BB10 was very easy. There were some specific cases (e.g. PlayBook does not have IMEI) but they were basically resolved with #ifs and a little bit of extra code.[/quote]

    I need to do the same...my app is the same, plain qmls...I've already spent a lot of time to convert part of that to cascades and I don't want it...



  • OK. I have successfully launched app from QtCreator. Previously I had used QtCreator with simulator and that ended with following error:

    Info: Sending request: Launch
    Info: Action: Launch
    Info: Launching lt.sandbox.todoteriaplus.testDev_doteriaplus50989c0_...
    Error: Failed to create application process: Exec format error
    Launching application failed

    This error indicated that I must change sysroot to armle-v7 and remove Qt mkspec I have used in this dialog (screenshot shamelessly taken from http://qt-project.org/wiki/Qt-Creator-with-BlackBerry-10 ):

    !https://raw.github.com/blackberry/Qt/codedrop_20120109/screenshots/BB10KitConfiguration.png!

    After that everything just went through.

    My advice for you would be to run sample app http://qt-project.org/wiki/Qt-Creator-with-BlackBerry-10#9502a243840645c318c087ca6b94d95d . It is quite simple and should you give basic idea how to run simple Qml app.

    If you still have questions - ask. I will be happy to help.


Log in to reply