اجازهنامهٔ دوگانه
-
p{direction:rtl;text-align:right}. سلام
p{direction:rtl;text-align:right}. امروز داشتم کدهای قدیمیم رو گردگیری میکردم . دیدم چیزای بهدردبخور برای کیوت توش زیاده. برای پروژههای مختلف چیزای عجیبغریب زیاد نوشتم. اگه یکمی تر و تمیز بشن و مستندات نوشته بشه براشون بهدرد خیلیها میخوره.
p{direction:rtl;text-align:right}. تصمیم گرفتم همهٔ این ابزارها رو بهصورت متنباز همراه کتابخانهٔ AGT منتشر کنم. اما در مورد لایسنس یک مشکلی وجود داره.
p{direction:rtl;text-align:right}. برای کتابخانهٔ AGT دنبال یک لایسنس دوگانه میگردم با این شرایط:
p{direction:rtl;text-align:right}. ۱. سورس برای همیشه متنباز بمونه و هر کسی که تغییری توی سورس داد مجبور به انتشار اون باشه.
۲. استفادهٔ غیرتجاری از این ابزار رایگان باشه.
۳. استفادهٔ غیرتجاری رایگان نباشه (استفادهکننده باید برنامه رو بخره) ولی در صورت عدم تغییر در کد مجاز به استفاده از یک لایسنس غیر متنباز برای پروژهٔ هدف باشه. (در صورت استفادهٔ غیرتجاری، استفادهکننده در صورت تغییر باید تنها تغییرات اعمال شده در AGT رو منتشر کنه.) -
p{direction:rtl;text-align:right}. GNU GENERAL PUBLIC LICENSE "GNU/GPLv2":http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html اون چیزی رو که میخوای داره
یعنی کلا رایگانه ، سورسش بازه و هرکسی میتونه به نوبه خودش تغییر بده و منتشرش کنه.همچنین ، میتونه یک سری ویژگی اضافه کنه و یا افزونه بنویسه و بفروشه
اما میتویند محدود کنید که اگه میخواید بفروشید ، باید مارو حمایت کنید.به عنوان مثال :
لینک ما و اسم ما رو توی برنامه هاتون بذارید
یا برای اینکار باید یک کد سریال رو بخرید که بتویند استفاده تجاری کنید
اما برای استفاده غیر تجاری کلا رایگانه
GNU GENERAL PUBLIC LICENSE چیز خوبیه ، اینه که میتونی خیلی چیزارو بیاری زیر مجموعش
اما.....
این چیزایی که نوشتی تقریبا میشه گفت یک لایسنس شخصی هست.
ولی باز لایسنس های دیگه ای هم هست که کلا سورس آزاده ، ولی برای استفاده نسخه گذاری میشه که نسخه رایگانش همه میتونن استفاده کنن و نسخه های تجاری با شرایط هم داره.
اما در کل اگه میخوایم کلا بدونیم چه مجوزی خوبه ، باید "این صفحه و لینکاشو":http://www.gnu.org/licenses/licenses.html کامل بخونیم که واقعا کار سختیه :D -
p{direction:rtl;text-align:right}. ممنون
p{direction:rtl;text-align:right}. چیزی که مدنظر من بود یک لایسنسی شبیه لایسنس کیوت و یا XePersian هست. فکر کنم کیوت برای استفادهٔ تجاری رایگان نیست. Digia نسخهٔ Commercial رو میده که دقیقاً هیچ تفاوتی با نسخهٔ رایگان نداره. اما پولییه. XePersian هم برای استفادههای غیرتجاری رایگان هست اما برای استفادهٔ تجاری باید مبلغی رو پرداخت کنی. جالبش اینه که مقدار این مبلغ نامعین هست.
p{direction:rtl;text-align:right}. مسألهٔ دیگه اینه که زیربنای حقوقیش توی ایران فراهم هست یا نه. کلاً فراتر از مسألهٔ این پروژه باید ببینیم لایسنسهای متنباز تو مملکت ما در چه وضعیتی هستند. آیا بهطور قانونی میشه حمایت کرد یا نه؟ این مهمه. نه فقط برای این پروژه. در کل برای تمام کارهایی که از این به بعد انجام خواهد شد.
-
p{direction:rtl;text-align:right}. پس با این حساب باید کلا بیخیال لایسنس بشیم و یا فقط فروش رو به ایران اختصاص بدیم
همونطور که میدونی ، هیچ لایسنسی در ایران اعتبار نداره و به راحتی میشه دور زد.حتی نرم افزار های چند ملیاردی شرکت نفت و ... که هزینه های هنگفتی برای کرک کردنشون میکنن.
در اصل توی ایران نمیشه به صورت ایده آل کار کرد.اونم در شرایط سخت اوپن سورس.
در ضمن ، Digia فکر کنم باید چنین قانونی رو داشته باشه که شما اول میخرید ، بعد فقط کاربرای تجاری میتونن از افزونه های شما استفاده کنن
کلا نمیذاره ارتباطی بین شما و کاربرای رایگان باشه
ولی واقعا ساپورت بسیار بالایی داره و هر پروژه ای که بخواهید استارت بزنید بهتون document های خوبی رو میده
حالا یا این ، یا کلا رایگان و اوپن سورس -
p{direction:rtl;text-align:right}. یعنی نمیخوای فروش راه بندازی؟
[quote author="soroush" date="1346324766"]p{direction:rtl;text-align:right}.با این شرایط دانلود سورس رو توی ایران تحریم میکنم (گزینهٔ پذیرفتن قوانین صادرات ایالات متحده رو توی صفحهٔ پروژه سورسفورژ انتخاب میکنم). هیچ راه دیگهای به ذهنم نمیرسه.[/quote]
p{direction:rtl;text-align:right}. خب باز امکان دانلودش هست و ....
واقعا عجب کشوری داریما!!!!
به نظر من با یه مشاور حقوقی مشورت کن ببین چی میگه.یادت باشه همه چیو کامل واسش توضیح بدی تا بگیره قضیه چیه -
[quote author="abbas farahmand" date="1346325215"]p{direction:rtl;text-align:right}. یعنی نمیخوای فروش راه بندازی؟
[/quote]p{direction:rtl;text-align:right}. فروش و درامد زیاد برام مهم نیست. میخوام بهنوعی لایسنسش جا بیفته. فردا اگر یک برنامهٔ درست و حسابی نوشتم بتونم هم متنبازش رو منتشر کنم و هم پولیش رو.
p{direction:rtl;text-align:right}. اگر دنبال درامدش بودم صرفاً یک لایسنس وطنی میذاشتم. خیلی ساده میشه حقتألیف گرفت (بدون توجه به متنباز بودن خود کیوت) این کار خارج از ایران کاملاً غیرقانونی هست.
p{direction:rtl;text-align:right}. اگر هم با لایسنس متنباز منتشرش کنم، خیلی از شرکتهای تجاری توی ایران میان در کمال پررویی استفادهٔ تجاری میکنن و هرگونه نام و نشانی از نویسندهٔ اصلی رو حذف میکنن. میدونی که استفاده از یک برنامهٔ GPL توی پروژهٔ تجاری غیرقانونییه. اما تو کشور ما اینطور نیست.
p{direction:rtl;text-align:right}. میخوام ببینم اوضاع چطوره. تو این مملکت قانونی هست که از توسعهدهندهٔ اوپنسورس پشتیبانی بکنه یا نه؟ طوری که هم ما در آینده بیپول نمونیم و هم هر کدی که مینویسیم متنباز باشه.
p{direction:rtl;text-align:right}. از این آدرس پرسیدم. احتمالاًبرم خود دفتر برای مشاوره. فقط برای این پروژه نیست. برای همهٔ کارها بهدرد میخوره.
-
[quote author="soroush" date="1346327023"]
[quote author="abbas farahmand" date="1346325215"]p{direction:rtl;text-align:right}. یعنی نمیخوای فروش راه بندازی؟
[/quote]
p{direction:rtl;text-align:right}. میخوام ببینم اوضاع چطوره. تو این مملکت قانونی هست که از توسعهدهندهٔ اوپنسورس پشتیبانی بکنه یا نه؟ طوری که هم ما در آینده بیپول نمونیم و هم هر کدی که مینویسیم متنباز باشه.
[/quote]p{direction:rtl;text-align:right}. ببین باید بگم نه هیچ قانونی نیست!
پیشنهاد بنده : میتونید پروژه رو ثبت کنید در ایران ، نسخه رایگان رو همه دانلود کنن ، اما اگر میخواید سورس رو در اختیار بذارید ، طوری باشه که فول اوپن سورس نباشه و نتونن لینک مارو حذف کنن
نسخه پولی هم که سورسش کامل بازه و می تونن تغییر بدنش
اما اگر لینک نویسنده رو حذف کنن ، هیچ حمایت و ساپورتی از طرف ما نمیشه!
ولی اگر لینک بذارن ساپورت کامل میشن -
[quote author="hamedaz" date="1346342565"]جدیدا در ایران سندی برای نرم افزار های
open source تنظیم شده واز میگن از کاربران حمایت میکنه
این سند با رو نمایی سیستم عامل به ظاهر ملی ایران ارائه شده[/quote]p{direction:rtl;text-align:right}. بشنوید اما باور نکنید :D
[quote author="soroush" date="1346344969"]سیستمعامل ملی هم داریم؟!! نکنه اینم مثل موتور ملییه؟[/quote]
p{direction:rtl;text-align:right}. ماکه ندیدیم،اگه دیدی از طرف من یه دست تکون بده براش :D
-
p{direction:rtl;text-align:right}. هسته اون لینوکس خیلی از کشورها این کار رو کردن توزیعی از لینوکس رو ارائه دادن
اما چون داخل ایران زیاد اطلاعات ندارند فکر می کنند این سیستم عامل مال خود ایران هست نام اش سیستم عامل زمین که فعلا نسخه سرور اون رو دارن کار می کنند -
[quote author="hamedaz" date="1346351503"]p{direction:rtl;text-align:right}. هسته اون لینوکس خیلی از کشورها این کار رو کردن توزیعی از لینوکس رو ارائه دادن
اما چون داخل ایران زیاد اطلاعات ندارند فکر می کنند این سیستم عامل مال خود ایران هست نام اش سیستم عامل زمین که فعلا نسخه سرور اون رو دارن کار می کنند[/quote]p{direction:rtl;text-align:right}. ممنون