برنامه نویسی لایه ای در Qt
-
کسی از دوستان اطلاعاتی درباره برنامه نویسی لایه ای در کیوت داره ؟
-
سلام
بله
درکل توی کیوت هم میشه مثل دات نت لایه ای برنامه نوشت ؟ -
"Model/View Programming":http://qt-project.org/doc/qt-5.0/model-view-programming.html
را ببینید -
p{direction:rtl;text-align:right}. برنامهنویسی لایهای مفهوم گستردهای هست. کیوت بهطور ساختیافتهتری برنامهنویسی چندلایهای رو پشتیبانی میکنه. Model View Framework کیوت براساس Model View Controller ساخته شده که یک معماری چندلایه است.
p{direction:rtl;text-align:right}. اما این که صرفاً یک نفر بیاد از MVC استفاده کنه، یعد بگه من برنامهٔ چندلایهای نوشتم، درست نیست. مسأله مربوط به طراحی نرمافزار میشه نه فریمورک. شما خودتون باید مراقب استقلال معتایی و پیادهسازی قسمتهای مختلف برنامههاتون باشید. کیوت فقط ابزارش رو در اختیار شما میذاره که MVF هست.
-
با سلام به آقا سروش
می خواستم بدونم مدل ویو که آقا حسام اشاره کردن با مدل ویو دات نت میشه مقایسه ش کرد
یا اصلا این مدل ویو بحث دیگه ایه ؟ -
[quote author="hamsafar1989" date="1342971043"]با سلام به آقا سروش
می خواستم بدونم مدل ویو که آقا حسام اشاره کردن با مدل ویو دات نت میشه مقایسه ش کرد
یا اصلا این مدل ویو بحث دیگه ایه ؟[/quote]p{direction:rtl;text-align:right}. MVC بحث معماری هست. مقایسه شاید زیاد جالب نباشه. جاهایی که من دیدم از MVC استفاده شده یکی همین کیوته یکی هم فریمورک زند. البته داتنت هم پیادهسازیهایی داره اما برای اولین بار کیوت بود که پلتفرم توسعهٔ MVC رو ارائه کرد. منظورم از پلتفرم یک پایهای هست که شما میتونید در قالب اون طراحی MVC انجام بدین. بقیه فقط مجموعههایی از کلاسهای کنترلر model یا view بودن. البته تا جایی که من دیدیم! برای همین توی نامگذاری هم میگن Qt Model View Framework . نه این که صرفاً بگن کیوت از معماری MVC پیروی میکنه. بلکه یک چهارچوب کاری برای توسعهٔ مبتنیبر اون معماری فراهم کرده.
p{direction:rtl;text-align:right}. در مقایسه با داتنت، کیوت بهشکل خیلی گستردهتری از MVC استفاده کرده. تقریباً همهٔ ساختارهای سطح بالای خود زبان از این معماری پیروی میکنن. مثلاً اکثر ویجتها در کیوت دو نوع دارن. یکی Item-Based یکی Model-Based. اونایی که مبتنیبر مدل هستن ساختار MVC دارن. (ویجتهای کنار Qt Creator رو ببین)