Aplikacja SQL
-
Witam,
Napisałem aplikację do obsługi firmy. Opiera się na zapisywaniu danych do bazy sql. Baza jest w tym w folderze aplikacji. Wszystko działa świetnie do czasu gdy chcę ją przygotować pod instalację na innym komputerze. Jak zawsze klikam w QT na release i buduję ją w tym trybie. Folder z tak wygenerowaną aplikacją przenoszę na pulpit u umieszczam w nim pliki dll za pomocą wiersza poleceń QT (komenda: windeployqt -- .) Oczywiście wszystko robi się poprawnie. Dodaje jeszcze niezbędne pliki takie jak ikona itp... Aplikacja uruchamia się i działa dobrze, ale nie łączy się z bazą danych. Aplikacja normalnie przy uruchomieniu powinna utworzyć bazę danych, wstawić tabelę itp. Powinna także zapisywać dane podane w aplikacji. Niestety nic się nie dzieje, nawet jeśli sam stworzę bazę danych f folderze aplikacji (robię to za nią). Wtedy nie zapisują się dane. Oto moje pliki dll w folderze aplikacji (folder_apki/sqldrivers/): sqldrivers.dll, qsqlodbc.dll, qsqlpsql.dll, Qt5Sql.dll. Później szukałem już wszystkich plików zawierających w sobie "sql" i kopiowałem tutaj, ale to wszystko co znalazłem.
Z góry dziękuję za pomoc!