Brak zestawów
-
Witam, jakieś dwa miesiące temu rozpocząłem pisanie w qt, niestety od tamtego czasu musiałem zresetować windowsa(10), a teraz mam problemy z instalacją qt creatora, dokładniej po pierwszej instalacji, gdy spróbowałem utworzyć nowy projekt okazało się, że nie ma pasujących zestawów (tak, podczas instalacji zaznaczyłem mingw 64 zarówno w okienku qt 5.13.cos, jak i developer and designer tools (wybór komponentów do zainstalowania)) po drugiej instalacji pojawiło się okienko ostrzegające o braku pliku "MaintenanceTool.exe", przy próbie utworzenia nowego projektu, ten sam problem, co wcześniej
PS.: Między instalacjami oczywiście odinstalowałem qt creatora, bardzo proszę o pomocEDIT:
Odinstalowanie(ręczne usunięcie folderu) i zainstalowanie ponownie rozwiązało problem nr.1(instalowałem z wyłączonym antywirusem, na uprawniniach administratora)
Co do problemu nr.2 ręcznie podałem ścieżki do kompilatora, debuggera i wersji qt - działa, lecz nadal nie wiem czemu nie znalazło tego automatycznie :?, tym bardziej, że znalazło zarówno debuggery, jak i kompilatory z visual studio(jak widać najciamniej pod latarnią).
Temat pozostawiam otwarty, gdyby ktoś wiedział jak to naprawić łatwiej, myślę, że komuś się jeszcze przyda