Plik binarny Debian
-
Witam wszystkich mam zainstalowany Qt Greator 6.1.2 na systemie Debian 10. Po użyciu budowania "Release" nie tworzy mi się plik binarny.
Czy to bład systemu czy konfiguracji. Program na windowsie normalnie tworzy plik .exe.@Lukasz125 said in Plik binarny Debian:
Czy to bład systemu czy konfiguracji
Na 99% to nie błąd systemu.
Wrzuć tu swój plik .pro (lub CMakeLists.txt), plus jeżeli podczas kompilacji pojawiają się jakiekolwiek błędy lub warningi to je też wklej.
-
QT += core gui greaterThan(QT_MAJOR_VERSION, 4): QT += widgets CONFIG += c++11 # You can make your code fail to compile if it uses deprecated APIs. # In order to do so, uncomment the following line. #DEFINES += QT_DISABLE_DEPRECATED_BEFORE=0x060000 # disables all the APIs deprecated before Qt 6.0.0 SOURCES += \ epe.cpp \ main.cpp \ mainwindow.cpp HEADERS += \ epe.h \ mainwindow.h FORMS += \ mainwindow.ui TRANSLATIONS += \ uszczelki_pl_PL.ts CONFIG += lrelease CONFIG += embed_translations # Default rules for deployment. qnx: target.path = /tmp/$${TARGET}/bin else: unix:!android: target.path = /opt/$${TARGET}/bin !isEmpty(target.path): INSTALLS += target
błędów żadnych przy kompilacji nie ma
-
A ok czyli projekt nazywa się "uszczelki"? No to plik
uszczelki
to najpewniej twoja binarka. -
Nie wiem. Sprawdź przy pomocy
ls -aGl
czy na pewno nie jest wykonywalny. Jak w Qt Creator dajesz Run to aplikacja się włącza? Wklej build log, może tam coś znajdę.