Χρήση του Qt το 2013;
-
Αγαπητά μέλη του Qt Greece group,
Με αφορμή την νέα χρονιά στην οποία μπήκαμε, ήθελα να ρωτήσω τι "κινείται" στην Ελλάδα ή/και σε ελληνικές εφαρμογές σχετικά με Qt. Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο; Συμμετέχετε σε κάποιο project ελεύθερου λογισμικού που χρησιμοποιεί Qt; Αρχίσατε να ασχολείστε με Qt 5;
-
Έκανα build την εφαρμογή μου (Παλαμήδης) σε Qt 5.0.1. Τρέχει κανονικά (windows), αλλά έχει πολύ περισσότερα dependencies σε libraries (βλέπε ICU, libGLESV2) οπότε σκέφτομαι να παραμείνω προς το παρόν σε 4.8, περιμένοντας βελτιώσεις στο Qt 5 από την digia...
-
[quote author="nikpapa" date="1359908270"]Έκανα build την εφαρμογή μου (Παλαμήδης) σε Qt 5.0.1. Τρέχει κανονικά (windows), αλλά έχει πολύ περισσότερα dependencies σε libraries (βλέπε ICU, libGLESV2) οπότε σκέφτομαι να παραμείνω προς το παρόν σε 4.8, περιμένοντας βελτιώσεις στο Qt 5 από την digia...[/quote]
Ναι, έχει πράγματι πολύ περισσότερα dependencies πλέον! Κι εγώ νομίζω ότι θα μείνω (έστω για λίγο ακόμα) σε 4.8. Άλλωστε, με την 4.8 έχουμε και το πλεονέκτημα ότι πολλές GNU/Linux διανομές έρχονται με προεγκατεστημένες τις απαιτούμενες βιβλιοθήκες AFAIK, όπως για παράδειγμα το Ubuntu 12.04 Desktop LTS, άρα είναι πολύ εύκολο το deployment σε αυτές από τεχνικής άποψης.
ΥΓ: εάν δεν υπάρχει κάποιος λόγος για το αντίθετο, θα σου πρότεινα να κάνεις την εφαρμογή σου διαθέσιμη υπό κάποια άδεια ελεύθερου λογισμικού και να κάνεις και διαθέσιμο και τον κώδικα.
-
Καλησπερα,
Εγώ ετοιμάζω μια εφαρμογή γραφείου που προς το παρον την λεω QtXeLaTeX.
Σκοπος μου είναι ο χρήστης να δινει απλό κείμενο και το πρόγραμμα να κατασκευάζει
αυτόματα αρχεία σε κώδικα XeLaTeX. Θα χρησιμοποιήσω λιγες απο τις δυνατοτητες
του XeLaTeX και σκεφτομαι να το κατασκευασω ωστε να εχει τις επιλογες μενου:- Δημιουργια σημειώσεων
- Δημιουργια e-lesson
- Επεξεργασια σημειώσεων
- Επεξεργασία e-lesson
- Ρυθμίσεις χρήστη
- Βοήθεια
(Οταν λεω e-lesson εννοω να δημιουργει ηλεκτρονικα pdf όπως αυτό:
https://sites.google.com/site/opensourcegreekphysics/home/xelatex/test_xelatex_beamer.pdf?attredirects=0&d=1
)
Για να το "τρέξετε" πρέπει να το κατεβάσετε και να το ανοίξετε σε foul screen.Προς το παρον το προβλημα μου ειναι καποια bugs του Qt Creator και η δυσκολια
με το να μη μπορώ να περάσω arguments στις SLOTS..... Αλλα πιστευω πως θα τα λυσω σιγα-σιγα.Καλως σας βρήκα
-
[quote author="koleygr" date="1365343461"]Καλησπερα,
Εγώ ετοιμάζω μια εφαρμογή γραφείου που προς το παρον την λεω QtXeLaTeX.
Σκοπος μου είναι ο χρήστης να δινει απλό κείμενο και το πρόγραμμα να κατασκευάζει
αυτόματα αρχεία σε κώδικα XeLaTeX. Θα χρησιμοποιήσω λιγες απο τις δυνατοτητες
του XeLaTeX και σκεφτομαι να το κατασκευασω ωστε να εχει τις επιλογες μενου:- Δημιουργια σημειώσεων
- Δημιουργια e-lesson
- Επεξεργασια σημειώσεων
- Επεξεργασία e-lesson
- Ρυθμίσεις χρήστη
- Βοήθεια
(Οταν λεω e-lesson εννοω να δημιουργει ηλεκτρονικα pdf όπως αυτό:
https://sites.google.com/site/opensourcegreekphysics/home/xelatex/test_xelatex_beamer.pdf?attredirects=0&d=1
)
Για να το "τρέξετε" πρέπει να το κατεβάσετε και να το ανοίξετε σε foul screen.Προς το παρον το προβλημα μου ειναι καποια bugs του Qt Creator και η δυσκολια
με το να μη μπορώ να περάσω arguments στις SLOTS..... Αλλα πιστευω πως θα τα λυσω σιγα-σιγα.Καλως σας βρήκα[/quote]
Καλώς ήλθες! Ακούγεται ενδιαφέρον! Περιμένουμε λοιπόν την πρώτη έκδοση της εφαρμογής σου!
-
Είμαστε ήδη στο τελευταίο τρίμηνο του 2013! Πώς προχωράνε τα project σας με Qt? Υπάρχει καθόλου κίνηση στη χρήστη του Qt? Οι περισσότεροι ασχολείστε με C++/Qt ή με QML?
Τα νέα σας! :-)
-
Γειά σου Σταύρο,
Είχα δει ττην ειδοποίηση, αλλά δεν είχα κατασταλάξει ακόμα
στο τι να απαντήσω... ήταν οριακή η κατάσταση...
Τελικά, η δουλειά μου, θα καθυστερήσει ωστε να ολοκληρωθεί
και να είναι ένα σοβαρό και ελεγμένο πρόγαμμα... Ευελπιστώ να το
έχω έτοιμο κάπου μεσα στο καλοκαίρι του 14.Όμως τελικά, σταμάτησα να προσπαθώ να το κάνω προσβάσιμο στους
χρήστες των windows, γιατι πρότον, δεν ξέρω να το κάνω compile και
δευτερον, τα windows δε μου δίνουν τη δυνατα να τράξω μια εντολή
από το πρόγραμμα και να εκτελεστεί σε διαφορετικό directory από αυτό
του προγράμματος... ή τουλάχιστον δεν ξερω πως μπορώ να το κάνω...Κατα τα άλλα μιά χαρα.., Αλλά έχω πολύ δουλειά και μένω λίγο πίσω.
-
[quote author="koleygr" date="1384730608"]...Όμως τελικά, σταμάτησα να προσπαθώ να το κάνω προσβάσιμο στους
χρήστες των windows, γιατι πρότον, δεν ξέρω να το κάνω compile ...[/quote]Ενδιαφέροντα τα νέα σου! :-)
Μια απορία μόνο: για το τμήμα της απάντησης σου που έχω κρατήσει στο quote, εννοείς ότι δεν έχεις διαθέσιμο υπολογιστή με το συγκεκριμένο λειτουργικό;
-
Καλησπέρα-νυχτα Stavro,
έχω προσπαθήσει να κανω compile κώδικά μου σε win xp φιλου, και δεν έχω πάρει εκτελεσιμο που να τρέχει αν δεν είναι μεσα απο τον creator...
αλα τις βιβλιοθήκες που χρειαζόταν, αλλά έβγαζε ένα σφάλμα που googlara και δεν είχε βρεθει λύση μεχρι τότε..
Θα προσπαθήσω να το τρέξω και σε win ξανα πριν το ανεβάσω, αλλά
δεν θα έχει όλες τις δυνατότητες που θα έχει στα linux... -
Περιμένουμε λοιπόν την τελική έκδοση της εφαρμογής σου, και (εάν η εφαρμογή είναι "ελεύθερο λογισμικό":http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.el.html) θα μπορέσουμε όσοι την δοκιμάσουμε να την κάνουμε compile και για άλλα λειτουργικά συστήματα, πέρα από τα binaries που θα παρέχεις εσύ!