Qt 5
-
Ati apucat sa va faceti o impresie despre Qt 5, cum vi se pare? Daca folositi deja Qt 4 aveti in plan sa treceti aplicatiile pe 5 imediat ce va fi lansat?
//Mie nu imi prea place accentul pus pe QML/Quick, dar eu nu m-am jucat inca cu QML, deci e posibil ca dupa ce o fac sa ajung sa-mi placa.
-
nu am incercat qt5 , dar imi place qml. M-am jucat cu el si cred ca se pot face aplicatii interesate si interactive cu el. Eu il combin cu C++. Partea care necesita calcule multe o fac in C++ , iar qml il folosesc doar pentru UI , eventual ceva javascript pentru un UI mai animat.
Cred ca e buna directia in care se indreapta, desi multa lume e oarecum speriata de schimbare. QML nu va inlocui C++, insa mai toate noile aplicatii(consumer based) au interfete mai animate, asa ca o mica schimbare este necesara.
In ultima vreme nu am prea mai lucrat in qt, astept sa apace qt quick components for desktop si cred ca ma voi apuca de un proiect nou, pe care il am de ceva vreme in cap. Sunt curios cum o sa fie qt5 pe android...
Numa bine
-
Folosesc de ceva timp Qt5 si sunt chiar foarte impresionat de el. nu folosesc QML deocamdata deoarece applicatiile pe cale le fac sunt destinate PC-ului si nici un caz telefoanelor mobile - programe de evidenta si contabilitate. de accea folosesc foar Qt/C++. in curand vom lansa si o versiune pentru telefoanele mobile in special pentru Android si probabil atunci for incerca si QML... dar pana atunci sa stiti ca merita upgrade-ul de la Qt4 la Qt5 - penru cine nu l-a facut chiar ii recomand lucrul acesta si sincer nu este foarte greu.. sunt anumite linkuri care trebuiesc refacute si anumiti parametri care s-au schimbat la unele clase si personal am avut putin de furca cu lucrul acesta dar se merita.. Qt5 nu e doar QML si QML este un adaos la ceea ce a insemnat Qt.