Qt 4.7.4 build failed, missing EGL declarations (Windows + MinGW)



  • Hi there! Today I've tried to compile Qt 4.7.4 from source to use private headers (for example to build QtCreator with MinGW). When compilation reached a part where tried to build opengl stuff or something like that, build stopped with "missing declarations" errors.

    OS: Microsoft Windows 7 Professional 32-bit
    MinGW version: 4.6.1 (tried Qt recommended 4.4.0 too)

    My configuration looks like this:
    configure.exe -release -opensource -shared -fast -ltcg -exceptions -accessibility -stl -rtti -plugin-sql-ibase -plugin-sql-mysql -plugin-sql-psql -plugin-sql-sqlite -plugin-sql-odbc -no-qt3support -openvg -no-dsp -no-vcproj -qt-style-windows -qt-style-windowsxp -qt-style-windowsvista -qt-style-plastique -qt-style-cleanlooks -qt-style-motif -qt-style-cde -qt-zlib -qt-libpng -qt-libmng -qt-libtiff -qt-libjpeg -mmx -3dnow -sse -sse2 -no-iwmmxt -no-openssl -no-dbus -phonon -phonon-backend -multimedia -audio-backend -script -scripttools -declarative -native-gestures -webkit -graphicssystem raster -platform win32-g++ -qmake -nomake demos -nomake examples

    ...
    D:/MinGW/bin/mingw32-make -f Makefile.Release
    mingw32-make[2]: Entering directory `d:/QtSources/src/gui'
    g++ -c -include tmp/obj/release_shared/qt_gui_pch.h -O2 -Wall -frtti -fexceptions -mthreads -DQT_SHARED -DQT_THREAD_SUPPORT -DUNICODE -DQT_LARGEFILE_SUPPORT -DQT_BUILD_GUI_LIB -DQT_NO_USING_NAMESPACE -DQT_MAKEDLL -DQT_NO_CAST_TO_ASCII -DQT_ASCII_CAST_WARNINGS -DQT_MOC_COMPAT -DQT_USE_FAST_OPERATOR_PLUS -DQT_USE_FAST_CONCATENATION -D_USE_MATH_DEFINES -DQT_NO_DIRECTDRAW -DQT_USE_BUNDLED_LIBPNG -DPNG_NO_ASSEMBLER_CODE -DQT_NO_CUPS -DQT_NO_LPR -DQT_NO_OPENTYPE -DQT_NO_STYLE_MAC -DQT_NO_STYLE_GTK -DQT_NO_STYLE_WINDOWSCE -DQT_NO_STYLE_WINDOWSMOBILE -DQT_NO_STYLE_S60 -DQT_NO_EGL -DQ_INTERNAL_QAPP_SRC -DQT_DLL -DQT_NO_DEBUG -DQT_CORE_LIB -DQT_HAVE_MMX -DQT_HAVE_3DNOW -DQT_HAVE_SSE -DQT_HAVE_MMXEXT -DQT_HAVE_SSE2 -I'../../include/QtCore' -I'../../include' -I'../../include/QtGui' -I'tmp/rcc/release_shared' -I'tmp' -I'../3rdparty/wintab' -I'image' -I'../3rdparty/libpng' -I'../3rdparty/zlib' -I'../3rdparty/zlib' -I'../3rdparty/harfbuzz/src' -I'dialogs' -I'../../include/ActiveQt' -I'tmp/moc/release_shared' -I'.' -I'../../mkspecs/win32-g++' -o tmp/obj/release_shared/qegl.o egl/qegl.cpp
    egl/qegl.cpp: In static member function 'static void QEglContextTracker::deref()':
    egl/qegl.cpp:67:41: error: 'eglTerminate' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp: In constructor 'QEglContext::QEglContext()':
    egl/qegl.cpp:91:11: error: 'EGL_NO_CONTEXT' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp:93:22: error: 'EGL_NO_SURFACE' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp: In member function 'bool QEglContext::isValid() const':
    egl/qegl.cpp:115:20: error: 'EGL_NO_CONTEXT' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp: In function 'EGLConfig QEgl::defaultConfig(int, QEgl::API, QEgl::ConfigOptions)':
    egl/qegl.cpp:216:13: error: 'EGL_CONFIG_ID' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp:220:77: error: 'eglChooseConfig' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp:232:27: error: 'EGL_WINDOW_BIT' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp:235:27: error: 'EGL_PIXMAP_BIT' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp:238:27: error: 'EGL_PBUFFER_BIT' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp:250:28: error: 'EGL_SURFACE_TYPE' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp:268:32: error: 'EGL_STENCIL_SIZE' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp:269:32: error: 'EGL_SAMPLE_BUFFERS' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp:272:32: error: 'EGL_DEPTH_SIZE' was not declared in this scope
    egl/qegl.cpp:277:32: error: 'EGL_ALPHA_SIZE' was not declared in this scope
    ...
    full log here: http://pastebin.com/wRYwwQ4t

    Maybe I have some missing headers or is this a MinGW or Qt bug?


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.