Important: Please read the Qt Code of Conduct - https://forum.qt.io/topic/113070/qt-code-of-conduct

Map tiles not visible on Armbian



  • Hi
    I have an application with maps in QML. Works prefectly on my Linux machine, on Armbian on OrangePi it compiles fine, but tiles in map are not visible (gray map), although there are items visible on the map, items that I add to Map. Even when I change zoom items are moving closer or further apart as with normal working map application, just tiles are not visible?
    Machine runs Ubuntu Xenial Qt version 5.5.1 I'm using "import QtLocation 5.5" and OSM plugin.
    There are no error at the application startup, however, when I disable network resolver I have the errors like:
    QGeoTileRequestManager: Failed to fetch tile (1141,675,11) 5 times, giving up. Last error message was: 'Host otile1.mqcdn.com not found'
    With network working correctly I don't have any messages regarding maps,
    even the standard msg:
    QGeoTileProviderOsm: Tileserver disabled at QUrl("http://maps-redirect.qt.io/osm/5.8/satellite
    QGeoTileFetcherOsm: all providers resolved

    Icons for the object I have added to map looks very low quality, some problem with open GL ? framebuffer ?

    Has anyone some clues ?

    Best Regards
    Marek



  • I thought it might be the problem with graphics, mali_triangle did not want to start, so I have installed mali binary driver http://linux-sunxi.org/Mali_binary_driver now mali_triangle starts, triangle visible, and output is:

    EGL Version: "1.4 Linux-r3p0-04rel0"
    EGL Vendor: "ARM"
    EGL Extensions: "EGL_KHR_image EGL_KHR_image_base EGL_KHR_image_pixmap EGL_KHR_gl_texture_2D_image EGL_KHR_gl_texture_cubemap_image EGL_KHR_gl_renderbuffer_image EGL_KHR_reusable_sync EGL_KHR_fence_sync EGL_KHR_lock_surface EGL_KHR_lock_surface2 "
    Surface size: 480x480
    GL Vendor: "ARM"
    GL Renderer: "Mali-400 MP"
    GL Version: "OpenGL ES 2.0"
    GL Extensions: "GL_OES_texture_npot GL_OES_compressed_ETC1_RGB8_texture GL_OES_standard_derivatives GL_OES_EGL_image GL_OES_depth24 GL_ARM_rgba8 GL_ARM_mali_shader_binary GL_OES_depth_texture GL_OES_packed_depth_stencil GL_EXT_texture_format_BGRA8888 GL_EXT_blend_minmax GL_OES_EGL_image_external GL_OES_EGL_sync GL_EXT_multisampled_render_to_texture GL_EXT_discard_framebuffer GL_OES_get_program_binary GL_EXT_shader_texture_lod "
    

    still no tiles visible although map itself is working I can see items on map, even copyright visible ;)
    Any idea someone ?

    Best,
    Marek



  • this was OSM plugin problem with Qt 5.5.1 - does not work in this case.
    HERE, on the other hand, is willing to cooperate ;)

    Best,
    Marek


Log in to reply