Debugger is not working on OSX 10.12.3 with QT 5.9 and QT Creator 4.4.1



  • Hello,

    the debugger is not working on osx. Neither for a desktop application or for a ios application. When i try to run the debugger i got the following error:

    eERROR: Lldb stderr: Traceback (most recent call last):
    e  File "<input>", line 1, in <module>
    e  File "/usr/local/opt/python/Frameworks/Python.framework/Versions/2.7/lib/python2.7/copy.py", line 52, in <module>
    e    import weakref
    e  File "/usr/local/opt/python/Frameworks/Python.framework/Versions/2.7/lib/python2.7/weakref.py", line 14, in <module>
    e    from _weakref import (
    eImportError: cannot import name _remove_dead_weakref
    >@
    >lldbstartupok@
    >
    dADAPTER STARTED
    sBereite zu debuggenden Prozess vor...
    >(lldb) script sys.path.insert(1, '/Users/jboerner/Qt/Qt Creator.app/Contents/Resources/debugger/')
    >Traceback (most recent call last):
    >  File "<input>", line 1, in <module>
    >NameError: name 'sys' is not defined
    >(lldb) script from lldbbridge import *
    >Traceback (most recent call last):
    >  File "<input>", line 1, in <module>
    >ImportError: No module named lldbbridge
    >(lldb) script print(dir())
    >['__builtins__', 'lldb', 'pydoc', 'reload_module', 'run_one_line', 'run_python_interpreter']
    >(lldb) script theDumper = Dumper()
    >Traceback (most recent call last):
    >  File "<input>", line 1, in <module>
    >NameError: name 'Dumper' is not defined
    

    Has someone an idea maybe?



  • Okay so I downgraded to QT 5.7 but still with QTCreator 4.4.1 and now it works (also on IOS) :/. This is very strange because I actually thought it is probably a problem with QT Creator.



  • Okay, so that doesn't be the fix :P. It works randomly. Sometimes I can bring back to run when I restart my laptop but that doesn't work every time like it seems. The debugger works as long as I don't restart Qt Creator or it has a total crash.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.