Segmentation fault: 11 when running Qt Creator 4.2.2



  • I'm on Mac OS X running Qt Creator 4.2.2 based on Qt 5.8.0. Whenever I launch Qt Creator, I receive the following error messages:

    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    qt.network.ssl: Error receiving trust for a CA certificate
    Reading Qt Account settings from disk: "/Users/jonathancunningham/Library/Application Support/Qt/qtaccount.ini"
    Reading licenses from file: "/Users/jonathancunningham/Library/Application Support/Qt/qtlicenses.ini"
    License added. License id [ 10275946 ] License schema [ "Full Commercial" ] Licensed products [ "Application Development" ] Licensed platforms [ ("X11", "Windows", "Mac", "Android", "iOS", "WinRT") ] License expiry date [ QDate("2018-05-25") ]
    Valid licenses found: 1
    Sending license download request..
    Segmentation fault: 11

    Looking at the crash dump that Apple generates, the following line seems to be relevant:

    Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
    Exception Codes: KERN_INVALID_ADDRESS at 0x0000000000000010

    Qt Creator runs fine when I use sudo. Any ideas? Thank you in advance!


  • Lifetime Qt Champion

    Hi and welcome to devnet,

    Please update to the latest version of Qt Creator, IIRC there was a bug with Qt 5.8.0.



  • That fixed it. Thanks!


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.