Important: Please read the Qt Code of Conduct - https://forum.qt.io/topic/113070/qt-code-of-conduct

Log-in expires after logging-in somewhere else



  • @Gurudutt: Problem seems to be back again :(



  • Yes, it is even worse now.
    I have to log-in every morning and also sometime during the day. This is random and does not depend on logging in at another PC.
    This is at least since Wednesday.



  • Yes it will be difficult to narrow down the problem. In my case it's random too. This morning I had no problem even with logging in at another computer.



  • I have to log in again each morning when I start my machine...



  • I too have to log in anew every morning.


  • Moderators

    I'm seeing the same thing, as well, on one of my two machines. My Ubuntu/Chromium box works fine, but my Win 7/Firefox box won't save the session.

    Btw, Is there a difference with an openId login vs a non-openID login? I am just using a username/password without an openID.



  • [quote author="mlong" date="1312817254"]
    Btw, Is there a difference with an openId login vs a non-openID login? I am just using a username/password without an openID.[/quote]

    Happens for me too, and I just attached OpenID to the account... Logging in with username and password though.

    Also I browse this site with two different computers, both using Opera as browser though.



  • The Oslo trolls are aware of the issue will investigate it soon. Please stay tuned for updates :-)



  • The cookies and the cache don't work well together after a CMS upgrade, we have an experts meeting on Friday to get to the bottom of it.



  • Hi

    We have found some unexpected behavior with login remember cookie and we have applied a patch to fix it.

    It require to clear your cookies in your web browser for developer.qt.nokia.com

    Please keep observing it and update us with your experiences.

    I am sorry for inconvenience but our CMS labs have changed some libraries to make it better and it is getting better day by day.

    Thank you all for your great help to make it better.



  • First of all, that you :).

    After I cleared my cookies I tried to reply to this topic (which obviously didn't work since I wasn't logged in anymore). However, on the page asking me to login the layout was all messed up and this was displayed at the top (You asked us to observe ;) :
    @
    {exp:seo_lite default_title="Notice | Qt DevNet forums" title_separator="|" replace_in_title="Qt Developer Network" replace_in_title_with="Index"} {embed="embeds/global_header_after_title" variable_width="yes"}
    {if 'newreply' == 'viewthread'} {exp:rating:forums_info_current_topic replace_user_rated='rate-undo.png|' replace_user_not_rated='rate.png|' replace_not_logged_in='rate-loggedout.png|You need to be logged in to rate'} {embed="embeds/sidebar" location="forum" tag_type="forum_topic" current_rating="{rating}" content_id="{exp:extended_forum_tags:current_topic_id}" rate_url="{path='ajax/rate_forum_topic'}/{exp:extended_forum_tags:current_topic_id}" has_rated="{has_rated}" current_user_owns_content="{current_user_owns_content}" rate_img="{replace_1}" tooltip="{replace_2}"} {/exp:rating:forums_info_current_topic} {if:elseif segment_2 != ''} {embed="embeds/sidebar" location="forum"} {if:else} {embed="embeds/sidebar"} {/if}
    {!--
    Welcome Guest · Login · Register · Member List
    --}
    @
    Seems like the template engine didn't do it's job.



  • [quote author="loladiro" date="1313073565"]Seems like the template engine didn't do it's job. [/quote]

    Thanks for the report loladiro, we're on it (tomorrow that is).



  • Congrats to the dev team. It seems to work now.



  • works here too :)

    Thanks and congratulations!


  • Moderators

    Hurrah! Thanks much!



  • for me it also seems to wprk now, thanks a lot.



  • I was urged to login again today. Dunno if it was the 2 weeks expiration, but that was not the case until recently that I needed to log in every 2 weeks.



  • Same here at least twice every 24hrs I need to login again, doesn't seem related to other open sessions.



  • Any progress on a fix?



  • [quote author="ucomesdag" date="1314650376"]Any progress on a fix?[/quote]

    Doesn't look so. Today I had to re-login twice on my laptop. I suspect the different IPs due to the mobile data connection to cause this.



  • Weird. It does work for me, and it has been for awhile already again.



  • I had to re-login just a few minutes ago. Surely due to a new IP address from the mobile provider.



  • [quote author="Volker" date="1314699085"]I had to re-login just a few minutes ago. Surely due to a new IP address from the mobile provider.[/quote]
    On my home computer with a dynamic ip it happens a lot more often then at work where we have a fixed ip. But still I get logged out in both places as it seems randomly at least once or twice a day.



  • We're trying a few things in every release on this uncomfortable issue - but it turns out clearing the developer.qt.nokia.com cookies is the best remedy so far, while we work on a solution that is automatic.



  • [quote author="mariusg" date="1314714377"]We're trying a few things in every release on this uncomfortable issue - but it turns out clearing the developer.qt.nokia.com cookies is the best remedy so far, while we work on a solution that is automatic.[/quote]
    Re-re deleting the cookies seems to do the trick, 3 days and still logged in everywhere :) \0/



  • [quote author="ucomesdag" date="1314961736"]
    Re-re deleting the cookies seems to do the trick, 3 days and still logged in everywhere :) \0/

    [/quote]

    The same here, including changing IP addresses several times - hooray!



  • So, seems like the last login/logout issue are solved now?



  • After getting rid of the cookies I am logged in at two different computers at least since my last post to this thread (Aug 13). IP addresses are changing all the time (once a day). This week I have been travel and the IPs changed for sure between hotel and customer's place. Back home I am still logged in. So no effect by changing IPs.
    I guess I am logged in for more than 14 days. And this is not a complaint ;-)



  • This problem seems to be back again. I had to log-in yesterday and today.



  • Yeah, the issue is back for me too. It has been happening again for at least a week or so.



  • Hum, looking through the change log of the last release (a week ago) doesn't have the answer, we will dig deeper...



  • [quote author="mariusg" date="1318855103"]Hum, looking through the change log of the last release (a week ago) doesn't have the answer, we will dig deeper...[/quote]

    Marius, just to close the loop. I do not know, if there has been an adjustment for this problem in the mean time.
    However, I have cleared the cookies of my browser mid of last week. This has probably solved the problem. My log-in seems to stay permanent since then.



  • We're all hands on deck for "Qt DevDays":https://qt.nokia.com/qtdevdays2011 at the moment so I haven't had the chance to work much with this, so that is good news koahnig :)



  • @koahnig
    Is it possible the forum is tracing your external IP adress
    @home and @office is two different ip's. while two computors @office is one ip

    I can't see any reason for this, just a shot in the dark



  • @andsun this thread is 3 years old, not relevant anymore. Except of course it happens with the new forum too.

    It popped up in your unread, as we migrated. Everything looks new and shiny, and the system thinks everyone is logging on for the first time (which we technically are, as the login changed to Qt Account).


Log in to reply