Tablo ile Matrisi Bağlama
-
İyi Günler arkadaşlar. Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Ben yeni yeni qt ile uğraşmaya öğrenmeye başlarken aniden gelen ders projem ile ara vermek zorunda kaldım. Qtde çok yeni olduğum için çok da iyi bilmediğimden sizlerden yardım istiyorum.
Benim olayım şu 20x20 bir matris tanımlayacağım. Bir tane tablo yapıcam. Tabloda kullanıcı istediği yerleri seçecek. Seçtiği yerler arası en kısa mesafeyi ölçücem. Örnek vereyim. Tablonun 4 satır 5 sütunu seçti kullanıcı. Ben bunu int matris[4][5] eşitlemek istiyorum. Daha sonra kullanıcı 12. satır 15. sütunu seçicek ikisi arasındaki en kısa mesafeyi yazdığım program bulacak. Ve arayüzde ben bunu renklerle göstericem.
Şimdi ben bu işin kod kısmında herhangi bir yardım istemiyorum. Arayüzünde yardım istiyorum. Yaptığım tablo ile matrisi nasıl eşitlerim. En kısa yolu nasıl renklendiririm. Bu kısımları nasıl yapabilirim.
Tekrar söylemek isterim. Projeyi size yaptırmak gibi bir amacım yoktur. Sadece projemin arayüz kısmını kodlayacak donanımım yok. Öğrenmek için yeterli vaktimde yok o yüzden sizlerden yardım istiyorum
Herkese iyi günler.