Debugging: keeps waiting on "uploading file..."



  • Hello,

    I am using qtcreator 3.5.1, based on qt5.5.1
    I cross compiled, and try to debug a remote device.
    But it even does not fail on timeout, it keeps waiting as following:

    15:33:33: Running steps for project testapp...
    15:33:33: Configuration unchanged, skipping qmake step.
    15:33:33: Starting: "/usr/bin/make"
    make: Nothing to be done for `first'.
    15:33:33: The process "/usr/bin/make" exited normally.
    15:33:33: The remote file system has 2560 megabytes of free space, going ahead.
    15:33:33: Deploy step finished.
    15:33:33: Uploading file "/home/user/build-testapp-GSDU-Debug/testapp"...

    And nothing happens any more
    there is also a deploy status bar in the right botton on screen which says "finished 3 of 4 steps"
    I've validated that ssh, sftp , gdb works OK.
    I could debug with cdt eclipse, but I think it is much stronger to use qt debugging, (if I will just overcome this issue...)

    Any idea ?

    Regards,
    Ran



  • I have no idea, but two questions that might help others get ideas:

    • Does just deploying work?
    • What is the device? & all details of it... Details do often matter with peculiar behaviours and bugs. The more details, the better.


  • @mvuori said:
    I have no idea, but two questions that might help others get ideas:
    Does just deploying work?
    How can I do that ?
    What is the device? & all details of it... Details do often matter with peculiar behaviours and bugs. The more details, the better.

    Hi mvuori,

    It is TI's DM8148 (armv7 cortex a8), with arago filesystem, I needed to add ssh (I used dropbear), and sftp server (I added openssh), then I verified that ssh, and sftp server works OK, and also did simple debug in eclipse. kernel version 2.6.37.

    I also tried to google if anyone encounter such thing. no results. that's really strange.

    Thanks,
    Ran



  • Is there any idea ?



  • @mvuori said:

    I have no idea, but two questions that might help others get ideas:

    • Does just deploying work?
    • What is the device? & all details of it... Details do often matter with peculiar behaviours and bugs. The more details, the better.

    Hi,
    I see that deploy does not finish (not even timeout)
    What else can I do ?
    sftp + ssh works Ok.

    Thanks,
    Ran


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.