Qt QML Multimedia 5.3.1 no video on Samsung



  • Dear All,

    I developed qt multimedia app for android even if it is working lots phone but it was not working properly on samsung s4 series. When i open my app, i am getting "fatal error"

    I am using qt 5.3.1 with qt creator on windows 7 environment. Samsung series phone has 4.4.2 android version.

    This is my config file

    @QT += qml quick widgets declarative
    QT += network
    xml
    multimedia
    multimediawidgets

    and this is basic qml code

    @import QtQuick 2.0
    import QtMultimedia 5.0

    Text {
    text: "Click Me!";
    font.pointSize: 24;
    width: 150; height: 50;

    MediaPlayer {
        id: playMusic
        source: "test.mp4"
    }
    MouseArea {
        id: playArea
        anchors.fill: parent
        onPressed:  { playMusic.play() }
    }
    

    }@

    What can be source of problem.

    King regards,

    Murat

    Please find crash report below

    Starting remote process.E/SELinux (22553): selinux_android_seapp_context_reload: seapp_contexts file is loaded from /seapp_contexts
    D/dalvikvm(22553): Late-enabling CheckJNI
    E/MoreInfoHPW_ViewGroup(22553): Parent view is not a TextView
    D/dalvikvm(22553): Trying to load lib /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libgnustl_shared.so 0x41fc2fa0
    D/dalvikvm(22553): Added shared lib /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libgnustl_shared.so 0x41fc2fa0
    D/dalvikvm(22553): No JNI_OnLoad found in /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libgnustl_shared.so 0x41fc2fa0, skipping init
    D/dalvikvm(22553): Trying to load lib /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libQt5Core.so 0x41fc2fa0
    D/dalvikvm(22553): Added shared lib /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libQt5Core.so 0x41fc2fa0
    D/dalvikvm(22553): Trying to load lib /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libQt5Gui.so 0x41fc2fa0
    D/dalvikvm(22553): Added shared lib /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libQt5Gui.so 0x41fc2fa0
    D/dalvikvm(22553): No JNI_OnLoad found in /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libQt5Gui.so 0x41fc2fa0, skipping init
    D/dalvikvm(22553): Trying to load lib /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libQt5Network.so 0x41fc2fa0
    D/dalvikvm(22553): Added shared lib /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libQt5Network.so 0x41fc2fa0
    I/Qt (22553): Network start
    D/dalvikvm(22553): Trying to load lib /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libQt5Multimedia.so 0x41fc2fa0
    D/dalvikvm(22553): Added shared lib /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libQt5Multimedia.so 0x41fc2fa0
    D/dalvikvm(22553): No JNI_OnLoad found in /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libQt5Multimedia.so 0x41fc2fa0, skipping init
    D/dalvikvm(22553): Trying to load lib /data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libQt5MultimediaQuick_p.so 0x41fc2fa0
    E/dalvikvm(22553): dlopen("/data/data/org.qtproject.example.stocqt/lib/libQt5MultimediaQuick_p.so") failed: Cannot load library: soinfo_link_image(linker.cpp:1636):
    could not load library "libQt5Quick.so" needed by "libQt5MultimediaQuick_p.so"; caused by load_library(linker.cpp:746): library "libQt5Quick.so" not found
    W/System.err(22553): java.lang.reflect.InvocationTargetException
    W/System.err(22553): at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method)
    W/System.err(22553): at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:511)
    W/System.err(22553): at org.qtproject.qt5.android.bindings.QtActivity.loadApplication(QtActivity.java:243)
    W/System.err(22553): at org.qtproject.qt5.android.bindings.QtActivity.startApp(QtActivity.java:644)
    W/System.err(22553): at org.qtproject.qt5.android.bindings.QtActivity.onCreate(QtActivity.java:875)
    W/System.err(22553): at android.app.Activity.performCreate(Activity.java:5250)
    W/System.err(22553): at android.app.Instrumentation.callActivityOnCreate(Instrumentation.java:1097)
    W/System.err(22553): at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:2211)
    W/System.err(22553): at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java:2297)
    W/System.err(22553): at android.app.ActivityThread.access$700(ActivityThread.java:152)
    W/System.err(22553): at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java:1282)
    W/System.err(22553): at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99)
    W/System.err(22553): at android.os.Looper.loop(Looper.java:137)
    W/System.err(22553): at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:5328)
    W/System.err(22553): at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method)
    W/System.err(22553): at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:511)
    W/System.err(22553): at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:1102)
    W/System.err(22553): at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:869)
    W/System.err(22553): at dalvik.system.NativeStart.main(Native Method)
    W/System.err(22553): Caused by: java.lang.UnsatisfiedLinkError: Cannot load library: soinfo_link_image(linker.cpp:1636): could not load library "libQt5Quick.so" needed by "libQt5MultimediaQuick_p.so"; caused by load_library(linker.cpp:746): library "libQt5Quick.so" not found
    W/System.err(22553): at java.lang.Runtime.load(Runtime.java:340)
    W/System.err(22553): at java.lang.System.load(System.java:521)
    W/System.err(22553): at org.qtproject.qt5.android.QtNative.loadQtLibraries(QtNative.java:132)
    W/System.err(22553): at org.qtproject.qt5.android.QtActivityDelegate.loadApplication(QtActivityDelegate.java:422)
    W/System.err(22553): ... 19 more
    D/dalvikvm(22553): GC_CONCURRENT freed 1013K, 11% free 17791K/19888K, paused 2ms+6ms, total 25ms
    D/libEGL (22553): loaded /vendor/lib/egl/libEGL_POWERVR_SGX544_115.so
    D/libEGL (22553): loaded /vendor/lib/egl/libGLESv1_CM_POWERVR_SGX544_115.so
    D/libEGL (22553): loaded /vendor/lib/egl/libGLESv2_POWERVR_SGX544_115.so
    I/ (22553): !@IMGSRV: DATE: 2013.04.23(11:19:33) | BUILDER: LSI3D | REVISION: e9cd1377d8225457ae40
    D/OpenGLRenderer(22553): Enabling debug mode 0


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.