Pilnie potrzebuję pomocy
-
Za mało informacji. Podaj nam kod, ktrego używasz do wyświetlenia widgetów i może uda nam się ci pomóc. Na początek możesz podać zawartość funkcji main().
-
Pod tym linkiem jest do pobrania cały projekt który był też używany przez moich znajomych:
"klik":http://sh.st/ye0w7a problem wygląda mniej więcej tak:
podczas próby uruchomienia programu przez qt pojawia się tylko info że jest budowany które po chwili znika i nic więcej się nie dzieje :/
z góry dzięki za szybką odpowiedź :)
-
Moze tylko budujesz? Pacnij w Ctrl+R, zęby zbudować i odpalić.
-
udało mi się znaleźć jedną przyczynę ale teraz wynik następny problem
a mianowicie to że nie wyświetlało mi widgetów mogło być spowodowane tym że miałem zainstalowaną wersje x86 na systemie win8.1 x 64
teraz zainstalowałem wersje x64 ale nie zainstalowało mi kompilatora a nie bardzo wiem jak go doinstalowaćz góry dzięki za szybką odpowiedź bo zależy mi na czasie
-
[quote author="diabolic" date="1410865114"]Wersja 32 powinna pójść, ale nie jestem pewny. Sierdzio mógłbyś to potwierdzić?[/quote]
Tak, 32 bitowa wersja powinna śmigać na każdym Windowsie od 2000 w górę.
-
Ja też, ale w pracy trzeba czasem na Win odpalić program ;-)
-
W końcu znalazłem część rozwiązania ale jeszcze nie do końca główny problem leżał w lokalizacji projektu a mianowicie w tym że znajdował się w folderze z polskim znakiem w nazwie lecz teraz mam nowy błąd podczas kompilacji
QApplication: No such file or directory
#include <QApplication>A i przy uruchamianiu pisze że nie może znaleźć biblioteki msvcp120.dll a mam ją w folderze system32