At Moderator: This Topic can be erased! [Partially Solved: Qt Creator 3.0+ does not Support Building of Release Files any more it seems] Compiling Qt



  • Edit4 21:14PM GMT+1:

    It seems i need to wait til Qt 5.2 is officially released. I hope there will be Source Code for QtCreator 3.x then - currently there is none for MingW.

    I tried to compile 2.8.1 Source Code for a test but it always fails with "QMAKESPEC is set to win32-g++ which is not supported". Incompatible with the 5.2 Chain!? Ok lets wait and waste more time. Edit: Tried it with the 3.0 RC1 and get the same Error that win32-g++ not supported is. WTF!? Why? Its Sourcecode and not a precompiled with VS. Oh Qt what are you doing you sucker. Edit Again: Now i can start building but i cant set a Prefix because of that dumb Error Message. Again i need to look through dozens of Folders and every Single File to find out what to copy to the Qt Creator Install Dir.
    ######################
    Edit3 20:27PM GMT+1:
    [Topic Title Changed Again]

    Finally this time i have most of the Files found. I am still missing Qt Creator Files. Cant find them. Looks like I must Download the Single Creator Source Code and Compile then??
    ######################
    Edit2 15:40 PM GMT+1:
    [Have the Topic Title changed a little as i have other Troubles now]

    Still have some Problems to make a good Build.

    When i set the "-Prefix c:\build", there are no Files in the c:\build after compilation but in the subfolders within d:\qt-everywhere-opensource-src-5.2.0.

    BUT: When i am in c:\build and start compiling with "mingw-32-make -f d:\qt-everywhere-opensource-src-5.2.0\makefile", compiling starts, a Folder named qtbase got created with a few Files -> After a few minutes the Compiler Stops with Error 2.

    I have tried everything i can to make things work. Seems i need to built without a Prefix to have the Compiler creating the Files in d:\qt-everywhere-opensource-src-5.2.0 and subfolders.

    But i still need to Figure out, which Directories i need to copy to have a Full Working Qt 5.2 Installation.

    Oh my i think i will switch back to something like Code::Blocks. So much trouble only to have OpenSSL working :(

    I am getting more and more disappointed with Qt. Had a good Start with Qt as C++ and Qt Beginner now i have lost 2 Days to have a OpenSSL Integration. That really sucks.

    ####################################
    Edit: Unzipped the Qt 5.2 7Z Source File Archive to D:\ including all Paths and try it again. This Time only with the Parameter

    configure -debug-and-release -openssl -I C:\OpenSSL-Win32\include -L c:\OpenSSL-Win32\lib\MinGW -platform win32-g++ -nomake examples

    I hope this Time i have compiled Files.
    The problem still exists -.-
    ###########################################

    Hello Forum.

    Yes I know this is a very dumb Question but:

    After compiling, I cant find the Compiled Files. I have looked into the C:\User\searched\all\subdirs and in the Folder from where I compile. I also searched ProgramData, MingW48_32 Install Folder and other Directories.

    My Steps:
    1.) Downloaded the Source Code for Qt 5.2.0 Final Test Package Build 209
    2.) Unzipped Stuff into C:\qtsource
    3.) Copy All Files from C:\qtsource to D:\qtsource
    4.) In D:\qtsource:

    Run Configure.bat with the Parameter:
    configure -debug-and-release -openssl -I C:\OpenSSL-Win32\include -L c:\OpenSSL-Win32\lib\MinGW -prefix D:\Qt\5.2.0\mingw48_32 -platform win32-g++ -nomake examples
    5.) Compile with MingW32-Make.exe

    I use the Prefix D:\Qt\5.2.0\mingw48_32 to have the Compiled Files after Compiling automatically in that Folder. But when I start a Executable, it is still a old one compiled with Visual Studio.

    In the Folder D:\Qt\5.2.0\ I have a Qt 5.2 Final Package installed. Could that be the Problem? Must the Prefix Folder be Empty?

    The Compiler runs without Errors. Even the "Copy /Y dir\files\from\to\blablabla" shows up correctly.

    This is my 3rd Run (After 2 Fails because the 5.2 Readme and Compile Instructions lacking both Infos. Both are missing Infos / are Incomplete. And some Parameters are not working with 5.2 because of some Changes. Bad Stuff for a Newbie like me -.-)

    Anyway: Do I need to delete the Files in the Install Folder? Is there anything else i need to Check?
    Thanks!

    Oliver


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.