Qt5 eglfs QWT6.1 Empty Plot region



  • Hallo,

    I have Qt5.1.0 working with my custom board with AM3359 processor. linaro toolchain was used for cross compiling (came by default with AM335x SDK6 from TI). the tool chain is with hardfp. I cross compiled QWT6.1.0 successfully yesterday and have been trying to get the examples running.

    Unfortunately plots are not displayed in eglfs platform. The plot region is empty. With "-platform linuxfb" the plots are working fine.

    This is the output when running the program in eglfs mode
    @
    root@am335x-evm:~# ./oscilloscope -platform eglfs
    QIconvCodec::convertFromUnicode: using Latin-1 for conversion, iconv_open failed
    QIconvCodec::convertToUnicode: using Latin-1 for conversion, iconv_open failed
    evdevtouch: Using device /dev/input/event0
    min X: 0 max X: 800
    min Y: 0 max Y: 480
    min pressure: 0 max pressure: 0
    device name: ft5x0x_ts
    Protocol type A
    EGLFS: Unable to query physical screen size, defaulting to 100 dpi.
    EGLFS: To override, set QT_QPA_EGLFS_PHYSICAL_WIDTH and QT_QPA_EGLFS_PHYSICAL_HEIGHT (in millimeters).
    This plugin does not support propagateSizeHints()
    void QWidgetPrivate::setMask_sys(const QRegion&): Not supported on eglfs.
    @

    The dials and text are getting rendered properly. Only the plots are empty. The result is same for any example / custom application that uses plot. Even just the simple plot example is empty.

    If I use linuxfb, the plots are working fine. This is the output when i run with linuxfb platform :
    @
    root@am335x-evm:~# ./oscilloscope -platform linuxfb
    QIconvCodec::convertFromUnicode: using Latin-1 for conversion, iconv_open failed
    QIconvCodec::convertToUnicode: using Latin-1 for conversion, iconv_open failed
    This plugin does not support propagateSizeHints()
    void QWidgetPrivate::setMask_sys(const QRegion&): Not supported on linuxfb.
    void QWidgetPrivate::setMask_sys(const QRegion&): Not supported on linuxfb.
    @

    Has anyone experience something similar ? or point me in the right direction to solve this ?

    Thanks a lot.

    Ram


  • Moderators

    welcome to devnet

    Please have a look on "how to use code tags":http://qt-project.org/wiki/ForumHelp#e3f82045ad0f480d3fb9e0ac2d58fb01
    I am going to add them for you.
    I will shift your post to "3rd Party Software" forum. Most of Qwt posts are there. However, it might be also worthwhile for you to check directly on the qwt mailing list.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Qt Forum was lost, please wait while we try to reconnect.